08:14, pet, 3. Maj

Na UM odeti v molk





Na Univerzi v Mariboru uradno (še!) nihče ne odgovarja na vprašanja o nedavno razkritih rezultatih samoevalvacijskih poročil, v katerih so zaposleni med drugim navajali spolno nadlegovanje in mobing. Prav tako o tem ni bilo govora na današnji seji senata. Še več, nihče od prorektorjev (po seji) ni bil dostopen za izjave.

rektorat mb univerze

Spomnimo: Mobing, ustrahovanje, spolno nadlegovanje, klientelizem, obračunavanje s sodelavci, prostaško obnašanje,« itd., so besede, ki so jih zaposleni na rektoratu Univerze v Mariboru (UM) zapisali v letnem samoevalvacijskem poročilu. Med člani senata UM, ki so se danes udeležili 7. redne seje, je bilo sicer slišali komentarje kot “to so stare zgodbe” ali “na naši fakulteti je enako”, a izjav za medije niso želeli dajati.
Nam je pa Lidija Novak, vodja Oddelka za promocijo Univerze v Mariboru pojasnila, da izjav o tem ne bo dajal nihče, dokler s tematiko ne bodo dovolj dobro seznanjeni. Predvidoma bodo uradno odgovorili “v kratkem”, je dejala. Kako domnevno spolno nadlegovanje in stanje na Univerzi komentirajo člani senata UM ter predsednik upravnega odbora Univerze, izveste jutri ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

seja senata UM

Omenjene teme tudi niso obravnavali na današnji seji senata, na kateri so brez večjih zapletov obdelali vse točke dnevnega reda (denimo potrdili nekaj doktorskih tem, sprejeli sklepe soglasij k izvolitvam v nazive visokošolskih učiteljev in sodelavcev ter izvedli volitve rednih profesorjev). Seje pa danes ni vodil rektor Igor Tičar. Kot je uvodoma pojasnila prorektorica Nataša Vaupotič, ki ga je nadomeščala v tej vlogi, se je opravičil, ker je imel opravke na sodišču.

Druge novice

Comments

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.