03:21, sob, 20. Apr

Spodkopavanje in sprenevedanje UMa?





Današnja seja upravnega odbora Univerze v Mariboru (UM) se je prevesila v spodkopavanje in sprenevedanje. Glavni tajnik Univerze Teodor Lorenčič je članom odbora zatrdil, da teži k transparentnosti in upoštevanju zakona, a izkušnje kažejo drugače. Precej vroče krvi pa sta povzročili še dve temi: t.i. upokojevanje rektorja Igorja Tičarja in obravnava samoevalvacijskega poročila.

Predstavniki medijev na današnji seji nismo bili zaželeni, niti povabljeni, a smo jo kljub temu spremljali, saj so seje po definiciji javne. Sestali so se na Meranovem. Lorenčič je odbornikom med drugim pojasnil, da so na temo samoevalvacijskega poročila na Univerzi sklicali tiskovno konferenco, po tem pa, da niso več dobivali novinarskih vprašanj. To preprosto ne drži, kajti v tem času smo poslali vsaj eno novinarsko vprašanje na to tematiko po elektronski pošti. Odgovori pa so bili izredno skopi.

UM seja upravnega odbora 1

Člani upravnega odbora UM se danes z omenjenim poročilom vendarle niso v celoti seznanili, saj da komisija za kakovost poročilo po pravilniku Univerze predstavlja na seji senata UM. Mnenja so bila deljena, pogrešali so takojšen odziv Univerze, po tem ko so se rezultati (iz katerih je razvidno, da zaposleni na UM zaznavajo spolno nadlegovanje, ustrahovanje in mobing) pojavili v medijih. Novinarje so tudi sicer danes na seji skušali diskreditirati češ, da mediji poročamo samo o negativnih novicah in še to pavšalno. Precej vroče krvi pa je povzročilo tudi t.i. upokojevanje rektorja. Igor Tičar namreč trdi, da je sam sebi delodajalec.

Podrobnosti v oddaji Občinski informator. V ponedeljek, 22. februarja ob 18.30 na BK TV.

V spodnjem videu pa si lahko ogledate izjavo rektorja, ki trdi, da so pogodbe dosedanjih rektorjev nične, saj so jih podpisovale nepooblaščene osebe:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.