05:57, ned, 19. Maj

Upravni odbor UM znova o Tičarjevi upokojitvi





Na današnji seji Upravnega odbora Univerze v Mariboru so člani, sicer v precej okrnjeni sestavi, vnovič razpravljali o upokojevanju rektorja Igorja Tičarja. Ta je na sejo prišel s svojim odvetnikom. Odbor sklepa tudi tokrat ni sprejel, saj da še čaka na mnenje ministrstva.

Tičar je sicer že na prejšnji seji upravnega odbora članom predstavil namero o izdelavi pravnega mnenja glede njegovega upokojevanja. Tokrat naj bi mnenje že bilo izdelano, vendar ga upravnemu odboru ni predložil, saj da ne čuti potrebe po tem.

Sicer pa je ravno to pravno mnenje razlog, zakaj se je »postopek« sprejemanja odločitve upravnega odbora ustavil. Ministrstvo za šolstvo je namreč predsednika upravnega odbora, Bojana Škofa obvestilo, da naj še počakajo s končno odločitvijo, saj da bo tudi ministrstvo preučilo pravna mnenja, ki jih je Tičar naročil.

13029683_496665387194552_4780779318097284603_o

»Zadeva je pereča. Danes bi organ sicer lahko odločal o rektorjevi upokojitvi, vendar nočem delovati nezakonito in pustiti kakšnih dvomov,« je dejal Škof.

Sindikate je zmotilo naročevanje pravnega mnenja. Sindikalistka Marija Javornik Krečič je na rektorja naslovila vprašanje, kdo je financiral izdelavo mnenja. Znesek namreč ni majhen, gre za 11.000 evrov, ki jih je po podatkih Supervizorja 15.4.2016 na Inštitut za ustavno pravo nakazala Univerza v Mariboru. Tičar pojasnila ni želel dati, saj da gre za njegovo zasebno stvar. Kasneje pa izpostavil, da je »pravno mnenje dala izdelati univerza, ne jaz kot fizična oseba. Ne gre zame, gre za to, da se zadeva razčisti, saj takega primera še ni bilo

Univerza se je med drugim znašla v večih inšpekcijskih postopkih, odprtih je tudi nekaj sodb. Kot je pojasnil Škof, analiza teh še ni končana, da pa je tudi ta zadeva pereča in pomembna za delovanje univerze. Med drugim gre tudi za sistematizacijo delovnih mest in zaposlovanje glavnega tajnika po pooblastilu.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.