00:25, ned, 19. Maj

Po Frasu svoj vidik podal tudi Fištravec





Potem, ko je mariborski župan Andrej Fištravec v petek razrešil direktorja Mestne uprave Darka Frasa, ta pa je nato danes podal uradno izjavo za medije, kjer je med drugim navedel, da so očitno prioritete občine “plenjenje proračuna in draga potovanja v tujino“, se je zdaj ponovno oglasil še Fištravec.

FOTO: STA
FOTO: STA

V sporočilu za javnost je že na začetku zapisal, da je “mesto Maribor pred prepomembnimi projekti in izzivi, da bi klonili pred političnimi pritiski in natolcevanji”. V nadaljevanju pa, da je danes “gospod Fras dokazal, da ne daje prednost stroki, ne transparentnosti, temveč politiki”. Stroka se po njegovem mnenju namreč ne ukvarja s političnimi interpretaciji stvari, z namigovanji in ozadji. “Stroka se ukvarja z dejstvi. Zato je današnji javni nastop g. Frasa potrdil pravilnost moje odločitve o njegovi razrešitvi oz. razrešitvi politika iz mesta, ki je namenjeno stroki in ne politiki,” je zapisal.

Fištravec: “To je lahko samo politikanstvo”

Fištravec je v nadaljevanju poudaril tudi, da ne razume” transparentnosti delovanja ali komuniciranja z mediji v tem, da to na izrecno vprašanje zanikaš, izbrišeš sporočila na mobilnem telefonu, kot dokaz da to ni bilo storjeno in na koncu pod težo dejstva, da se to lahko preveri, priznaš. To je ne-vredno odrasle osebe, o stroki ni govora, to je lahko samo politikantstvo. Kot nekdo, ki sem delal z mladimi, s študenti, se mi je to zdelo, kot da študenta na izpitu dobim pri goljufanju in na koncu študent obtožuje profesorja in prepričuje sošolce, kakšen poštenjak, poln znanja in moralnih vrednot je. Profesor pa je slab”.

O podrobnostih domnevne laži, na kateri naj bi župan “dobil” Frasa, ter njegovem odzivu smo prvi poročali že v soboto: Fras odgovarja Fištravcu: “Jaz ne vem nič o lažeh”

Sicer pa se je po besedah mariborskega župana največji problem pri ne-delovanju mestne uprave pokazal preko zadrževanja določenih prioritetnih projektov: “Primer kablovod vrtec Pekre, izgradnja sortirnice, priprave elaboratov javno zasebnega partnerstva in ostalih manjših, a pomembnih tedenskih obveznosti, ki so bili dogovorjeni na kolegijih direktorja, pripravljeni s strani strokovnih služb MO Maribor, a neizvedeni pravočasno.”

Darko Fras in Andrej Fištravec
Darko Fras in Andrej Fištravec

Kot smo že poročali, pa je danes popoldne svojo uradno izjavo za javnost podal tudi Darko Fras, ki je vse predhodne očitke župana zavrnil in poudaril, da si je stalno prizadeval za strokovnost in zakonitost dela mestne uprave. “Očitno je prav to botrovalo nakrhanju odnosov, ki so postajali vedno bolj napeti,” je povedal in dodal, da če so prioritete Mestne občine Maribor plenjenje občinskega proračuna in draga potovanja v tujino, ki ne dajejo rezultatov, potem res ne razumem prioritet občine”.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.