Srečanje pihalnih orkestrov Koroške

V nedeljo, 19. junija 2011, od 14.00 dalje, se je v Trbonjah odvijalo tradicionalno srečanje pihalnih orkestrov Koroške.Skupaj z gostitelji Godbo na pihala Trbonje, se nam jih je predstavilo kar enajst. Srečanje se je letos odvijalo seveda v čast 100 letnici delovanja Trbonjskih godbenikov. Slavljencem je prišla čestitat tudi županja Občine Dravograd Marijana Cigala. Za dobro sodelovanje pa sta se tudi njej zahvalila predsednik Godbe na pihala Trbonje Janko Pavlič in dirigent Marko Kavtičnik. S svojo prisotnostjo so godbenike iz Trbonj počastili: KD pihalni orkester Prevalje, pihalni orkester Šentjanž Kograd IGEM-Lesna TIP, Godba na pihala Ojstrica, Društvo kmečka godba Pernice, Društvo vaška godba Vuzenica, KD pihalni orkester rudnik Mežica, Babnikova godba Mislinja, Pihalni orkester železarjev Ravne, Pihalni orkester Slovenj Gradec in KD pihalni orkester Marezige.

Veliko odličnih glasbenikov na enem mestu in prav vsak orkester je s svojim igranjem dokazal, da nam odličnih glasbenikov res ne manjka. Šotor je bil tudi tokrat poln obiskovalcev, ki so orkestre vzpodbujali z bučnimi aplavzi. Koncert je s svojim prispevkom ene izmed poezij, ki jo je zapisala sama, dodatno popestrila gospa Mojca Zupančič, ki je spomnila tudi na 25. junij, ko praznujemo dan državnosti. Program je povezovala Anja Vajde. Na koncu smo skupaj z gosti iz Marezig tudi veselo zaplesali in tako uradno zaključili praznovanje 100 letnice Godbe na pihala Trbonje. Po uradnem delu koncerta, so vsi godbeniki združili moči in skupaj zaigrali, nadaljevalo pa se je veselo druženje skupaj z Adijem Smolarjem, Marjanom Smodetom in ansamblom Juhej.

Seveda pa bi bilo praznovanje 100 letnice Godbe na pihala Trbonje težko izvedljivo, brez pomoči številnih pokroviteljev, katerim gre iskrena zahvala.

Vir informacije: www.dravograd.si
Fotografije: www.dravograd.si

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV