Podelitev županovih priznanj v Rušah

21. junija je na dan praznika občine Ruše in hkrati na prvi poletni dan potekala slavnostna seja občine Ruše, na kateri je župan Uroš Štanc čestital tistim posameznikom ali društvom, ki na različne načine bogatijo mesto Ruše in izstopajo s svojo prizadevnostjo v kraju. Podeljena so bila županova priznanja, plakete in naziv častna občanka.

Župan se je najprej zahvalil in čestital enajstim učencem Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše, ki so skupaj z mentorico Klavdijo Podlesnik uspešno širijo prostovoljstvo.

Prejemniki županovih priznanj pa so naslednji: Peter Frumen za strokovno in prizadevno delo na področju športne gimnastike, Severin Kodrič za velik prispevk na področju športne gimnastike,Stanka Dvornik za pomoč v občini in prizadevanje na kulturnem področju, Irena Fajt Šloser za prizadevanje na področju predšolske vzgoje, Rudolf Gaube za prizadevanje na gasilskem področju, Franc Potočnik za predanost kegljaškemu športu, Ruševci za deset let obstoja in ohranjanje tradicije petja, Silverija Belčič in Vida Poš za požrtvovalno delo na kulturnem področju, Roža Marija Knehtl za požrtvovalno delo na kulturnem področju in Športno društvo Bezena za deseto obletnico delovanja.

Spominske plakete so prejeli:Osnovna šola Janka Glazerja Ruše ob 80-letnici šolske zgradbe, Planinsko društvo Ruše za 110 let dolgo planinsko tradicijo, Ročnodelski krožek Pisani nagelj društva upokojencev Ruše za 25 let delovanja in Zoran Kos za predanost planinskemu društvu.

Naziv častne občanke je občinski svet posmrtno polelil Mileni Gašparič za vsestransko udejstvovanje na političnem področju in ohranjanje vrednot NOB.

Galerija

Oddaj komentar

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV