Največji festival kulture v Rušah

Letos bo med 19. in 28. avgustom v Rušah potekal že 12. festival Letni oder Ruše, ki bo ponovno ponudil obilo zabave in užitkov tako mladim kot tudi nekoliko manj mladim obiskovalcem. Največji kulturni festival na tem območju se bo letos pričel s premiero komedije Iščem moža.

Na glavnem odru, v edinstvenem naravnem gledališču v objemu dreves, bodo obiskovalci v nadaljevanju festivala lahko spremljali tudi Vlada Novaka v monokomediji Gajaš arestant, Sašo Hribar show, Gojmirja Lešnjaka – Gojca in Borisa Kobala v komediji Poslednji termina(l)tor ter številne druge komedije. Otroški letni oder bo ponovno namenjen najmlajšim, ki bodo lahko uživali v lutkovnih in glasbeno – animacijskih predstavah. Organizatorji so jim med drugim pripravili Sneguljčico, Lačno gosenico, Vilinčka Vilija, Leva in Miško. Športa željni obiskovalci bodo na svoj račun prišli na Športnem letnem odru, kjer se bo odvil zaključek projekta Mladi in šport, potekala pa bodo tudi tekmovanja v ulični košarki, malem nogometu, odbojki na mivki, kegljanju, plavanju, tenisu, šahu in v odbojki v vodi.

Organizatorji letošnjega festival Letni oder Ruše so pripravili tudi nekaj novosti, med njimi KURS-ov oder v Novem CEZAM-u (Centru za mlade). Kursov oder – oder Kluba ruških, lovrenških in selniških študentov, bo v znamenju koncertov, ki se bodo pričenjali ob 22. uri. Vrhunec dogodkov letošnjih prireditev pa bo prav zagotovo koncert svetovno znanega igralca, režiserja, pisca, profesorja in človeka ki ga vsake toliko časa zanese v šanson, Rada Šerbedžije. Rade, ena od najpomembnejših osebnosti »jugoslovanskega« kulturnega prostora bo na odru Kantfesta v novem CEZAMU nastopil skupaj z znanim slovenskim šansonjerom Juretom Ivanušičem.


Seveda pa se bodo v sklopu letošnjih kulturnih dogodkov v Rušah odvile tudi številne spremljevalne aktivnosti. Ena takih bo Ruška rancarija, športno – družabna prireditev na reki Dravi, ki bo tudi tekmovalne narave.

Organizatorji pričakujejo, da se bo dogodkov, katerih skupna vrednost znaša 135.000 evrov, udeležilo 18.000 ljudi vrednost.
Cene vstopnic za prireditve se bodo gibale med 5 in 10 evrov, le za koncert Rada Šerbedžije bo potrebno odšteti 20 evrov. Za otroke do sedmega leta starosti in za invalide bo ogled predstav brezplačen. Prodaja vstopnic bo potekala od 1. avgusta na prodajnih mestih CEZAM – Športni park Ruše od 9. do 21. ure, v času Festivala do 18. ure. Prva tako bo vstopnice mogoče kupiti v Infopisarni Europarka, na prodajnih mestih Eventima in na prizorišču predstav eno uro pred pričetkom.

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV