05:28, sob, 27. Apr

Znan je program Festivala Lent, glavni oder ostaja na Trgu Leona Štuklja





Festival Lent letos beleži 25. let dogajanja v Mariboru. Največji regijski medkulturni festival, bo v Mariboru popestril in okronal poletno dogajanje.

Festival Lent, ki se bo odvijal med 23. junijem in 1. julijem, bo letos nekaj posebnega, saj praznujejo prelomno obletnico delovanja največjega regijskega multikulturnega festivala, ki je Mariboru dal poseben pečat in prispeval k mednarodni prepoznavnosti na kulturnem področju.

NKBM_Lent_44

Kot je povedal danes direktor Narodnega doma in Festivala Lent Vladimir Rukavina, letos praznujejo tudi 25 let rasti, obstoja, borbe, veselja in lentanja ter festivalskih dogodivščin, skozi katere se je kalila ekipa, ki je prispevala k temu, da je festival postal eden največjih poletnih festivalov. Kot je povedal Rukavina, je zaradi svojega koncepta in vztrajnosti Festival Lent ena izmed najbolj prepoznavnih in pozitivnih blagovnih znamk Maribora. Organizatorji upajo, da bo kmalu napočil čas, ko ga bodo znali in zmogli bolje izkoristiti tudi pri promociji mesta skozi kulturni turizem.

Nova KBM ostaja glavna podpornica festvalu

Eden takih najpomembnejših partnerjev je gotovo Nova KBM, ki festival podpira že 25 let in vedno znova dokazuje, da v polnosti razume in izvaja pojem družbene odgovornosti, saj je kultura naložba v kvaliteto življenja, ta pa garancija za uspešna in podjetna mesta. Po besedah podpredsednika uprave Nove KBM Roberta Senice, je Nova KBM vrsto let glavni generalni pokrovitelj Festivala Lent. “S tem prispevamo k njegovi izvedbi in prepoznavnosti. Banka je tudi sicer tradicionalno vpeta v okolje, v katerem deluje, in kot pokrovitelji ali donatorji sodelujemo pri številnih okoljskih, dobrodelnih, kulturnih, izobraževalnih in športnih prireditvah po vsej Sloveniji, ki so pomembne ne le v lokalnem, ampak tudi v vseslovenskem in mednarodnem merilu. Tudi s tovrstnim sodelovanjem, pri katerem se osredotočamo povezavo z našo poslovno strategijo, postopoma uresničujemo naš cilj: postati najboljša banka v Sloveniji,” je dejal Senica.

Nosilec dogajanja tudi letos FOLKART

Nosilec dogajanja ostaja multikulturni Folkart, ki bo že 29. po vrsti in bo s pisano paleto čudovitih barv ljudskih tradicij mesto spremenil v živahno središče svetovne folklore. Tudi sicer je mariborski Folkart je poznan kot eden najvidnejših festivalov v Evropi in v svetu. Letos bodo v Mariboru gostovali nastopajoči iz otoka Kube, iz Bocvane, iz Gruzije, bližnje Hrvaške, do Madžarske in Bolgarije. Dogajanje bodo kot zmeraj zaokrožili Slovenci, članki Akademske folklorne skupine Študent iz Maribora.

Glavni oder ostaja na Trgu Leona Štuklja

Med tem, ko je bilo govora da bo letos na Festivalu Lent ponovno plavajoči oder, ostaja glavno prizorišče dogajanja Trg Leona Štuklja. Župan Andrej Fištavec je povedal, da se z organizatorji Festivala Lent, Narodnim domom Maribor, dogovarjajo o dolgoročnih načrtih in upajo, da bo že naslednje leto glavni oder ponovno na Dravi, kjer bo prostora za več tisoč obiskovalcev. K temu pa je Rukavina dodal “Torej v letošnje letu, smo ugotovili, da je nemogoče narediti takšen plavajoči oder, ki smo ga vsi skupaj želeli. Kot smo pa slišali že župana, bomo torej drugo leto že imeli delno fiksen, delno plavajoč oder, ki bo pomenil pomembno veduto, in s tem naredil festival na nek način poseben.”

NKBM_Lent_55

Cena Lente, bo v predprodaji 20 evrov, v redni prodaji pa 25 evrov.  Za dnevna lento pa boste odšteli 10 evrov. Lente si v predprodaji lahko zagotovite že od danes naprej.

Podrobnejši program lahko spremljate na: http://www.festival-lent.si/


Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.