06:42, pet, 26. Apr

Zasegli orožje in prepovedano drogo





Policisti Policijske postaje Ruše so zaradi groženj bivši partnerki in njenim sorodnikom oz. zaradi nasilja v družini, na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 49-letnem občanu iz okolice Slovenske Bistrice. Med hišno preiskavo so policisti zasegli malokalibrsko puško in drogo, za katero sumijo, da je konoplja.

Pri hišni preiskavi je sodeloval tudi policist-vodnik službenega psa, skupaj s službenim psom policije. Med hišno preiskavo so policisti našli in zasegli malokalibrsko puško neznane znamke z nameščenim daljnogledom, pripadajočih 128 nabojev in 63 različnih petard. Zasegli so mu tudi manjšo količino posušene zelene rastline, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja.

FOTO: PP Ruše
FOTO: PP Ruše

Policisti bodo osumljenca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, izdali pa mu bodo tudi odločbo o prekršku v t.i. v hitrem postopku, zaradi kršitev Zakona o orožju in Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih. Po prejemu analize zasežene posušene rastline, bodo enako ravnali tudi zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, seveda, če bo analiza potrdila sum, da gre za konopljo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.