23:37, sre, 1. Maj

Zaradi zapore na Kardeljevi številni obvozi





Kot so sporočili iz Marproma bo zaradi popolne zapore Kardeljeve ceste, kjer potekajo gradbena dela, bodo mestni avtobusi na liniji številka 2. (Betnavska – Razvanje), od 5. decembra do vključno 12. decembra na tem območju vozili po spremenjeni trasi. 

Trasa bo speljala iz smeri centra mesta po naslednjih ulicah oziroma cestah: Ul. Matije Murka–Knafelčeva ul. vse do križišča z Radvanjsko c.–Radvanjska c.–Boršnikova ul.–Kardeljeva c. in naprej po ustaljeni poti.

Proti centru mesta bo linija 2 vodila po ustaljeni trasi do Kardeljeve c. in nato po Ul. Staneta Severja mimo cestnih zapor.

Med popolno zaporo na Kardeljevi c. ne bosta v uporabi avtobusni postaji Kardeljeva–Knafelčeva in OŠ Tabor 1 iz smeri centra mesta. Nadomestna postaja bo na nekaj metrov oddaljeni lokaciji v Knafelčevi ul., v smeri centra mesta pa v Ul. Staneta Severja.

Medtem so iz Mestne občine Maribor sporočili, da bo v tem času onemogočen dostop vozilom tudi do Osnovne šole Tabor I, zato delavce šole in starše šolarjev naprošajo, da svoja vozila parkirajo ob blokih v soseščini.

Po obnovi Kardeljeve, prebivalci do več parkirišč

Na Kardeljevi cesti se stanovalci tamkajšnjih blokov že več let srečujejo s problematiko parkirnih mest. Po obnovi pa bodo dobili več kot 150 parkirnih mest. Cesto so preuredili iz štirih prometnih pasov v zgolj dva.

Na skrajno desnih prometnih pasovih bodo uredili vzdolžno oziroma poševno parkiranje z krepi umirjanja prometa. Obnova te ceste naj bi se zaključila konec meseca. Kot dodatni ukrep pa bodo uvedli še omejitev hitrosti na 30 kilometrov na uro.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.