13:37, sre, 15. Maj

Za varnejši in lepši jutri štajerskih osnovnošolcev





Zavarovalnica Triglav svoje poslanstvo odgovornosti do družbe in ustvarjanja varnejše prihodnosti z novoletno preventivno akcijo »Za boljši jutri« uresničuje tudi v praksi in del svojih sredstev že peto leto zapored preusmerja različnim preventivnim projektom po vsej Sloveniji. Med skoraj 30 projekti je letos pomagala tudi Osnovni šoli Videm pri Ptuju, kjer bodo ob podpori največje slovenske zavarovalnice kupili različne preventivne pripomočke za izvajanje šolskih in obšolskih dejavnosti ter na ta način vsaj malce ublažili tudi stiske otrok iz socialno ogroženih družin.
Čelade za smučanje in kolesarjenje, zaščitne blazine za telovadnico, odsevni telovniki, dodatna varovala za vrata in gumirane podloge za igrala v vrtcu. S pomočjo novih preventivnih pripomočkov bo izvedba šolskih projektov in športnih aktivnosti v Osnovni šoli Videm pri Ptuju varnejša in kakovostnejša.

Čelade bodo uporabljali učenci v petem razredu, ko opravljajo praktični del kolesarskega izpita in pri urah športa. Tudi smučarske čelade bodo dodatno poskrbele za varnost učencev v šoli smučanja in ostalih zimskih aktivnostih. Odsevne telovnike pa bodo otroci uporabljali v izven šolskih dejavnostih, kot so sprehodi, pohodi in športne aktivnosti, pa tudi za opravljanje kolesarskih izpitov,” je uporabno vrednost novih pripomočkov opisal ravnatelj OŠ Videm pri Ptuju Robert Murko. Pravi, da bodo z novimi pripomočki otroci še bolj varni. “Različne aktivnosti bodo odslej lažje opravljali tudi otroci iz socialno ogroženih družin, ki so si morali opremo velikokrat izposoditi od drugih učencev,” je še dodal Murko.

Varnost otrok na prvem mestu

Ker v Zavarovalnici Triglav veliko pozornosti namenjajo varnosti, še posebej varnosti otrok, so z veseljem podprli projekt, ki v ospredje postavlja prav najmlajše. “Poslanstvo Zavarovalnice Triglav je ustvarjanje varnejše prihodnosti. Slednjo pa predstavljajo prav otroci, ki so bogastvo naše družbe, zato moramo poskrbeti, da bodo lahko brezskrbno in predvsem varno odraščali,” je ob predaji povedal Uroš Skuhala, direktor Območne enote Maribor Zavarovalnice Triglav.

Uroš Skuhala, direktor OE Maribor Zavarovalnice Triglav in Robert Murko, ravnatelj OŠ Videm pri Ptuju
Uroš Skuhala, direktor OE Maribor Zavarovalnice Triglav in Robert Murko, ravnatelj OŠ Videm pri Ptuju

 

Peto leto akcije “Za boljši jutri”

Novoletna preventivna akcija “Za boljši jutri poteka” že peto leto zapored. V zadnjih štirih letih je Zavarovalnica Triglav skozi akcijo podprla že skoraj 100 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, medtem ko jih bo letos še malo manj kot trideset. V mariborski območni enoti so v preteklih letih sredstva “Za boljši jutri” namenili tudi za nakup gasilske opreme za različna gasilska društva in defibrilatorje, lani pa so s pomočjo akcije sofinancirali nakup CTG aparata v ptujski porodnišnici in podprli nakup strokovne literature o požarni varnosti v novi knjižnici v OŠ Ivanjkovci.

V OŠ Videm pri Ptuju bodo ob podpori največje slovenske zavarovalnice kupili različne preventivne pripomočke za izvajanje šolskih in obšolskih aktivnosti
V OŠ Videm pri Ptuju bodo ob podpori največje slovenske zavarovalnice kupili različne preventivne pripomočke za izvajanje šolskih in obšolskih aktivnosti

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.