18:53, pet, 26. Apr

Vzrok za trčenje v Lovrencu na Pohorju slabe zavore?





Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da je včeraj, okoli 19.30 ure 60 – letni voznik vozil osebni avtomobil po lokalni cesti, iz smeri Rdečega brega proti Lovrencu na Pohorju. Ko je z vozilom zapeljal v del ceste, kjer je vozišče speljano v ostri desni ovinek, vožnje ni prilagodil lastnostim ceste in trčil v nabrežino.

Vozilo je po trčenju zaradi hitrosti še nekaj metrov drselo po strmi nabrežini navzgor, nato pa ga je odbilo vzvratno na vozišče, kjer je tudi obstalo.  voznik in njegov 72 -letni sopotnik na zadnjem sedežu sta se lahko telesno poškodovala, njegov 68-letni sopotnik na prednjem sedežu pa huje. Vse tri so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer sta sopotnika v vozilu ostala na zdravljenju.

Fotografija je simbolična; FOTO: pixabay.com
Fotografija je simbolična; FOTO: pixabay.com

Policisti so ugotovili, da je voznik vozil povsem trezen ob tem pa sumijo, da obstaja verjetnost, da je do prometne nesreče prišlo zaradi tega, ker so na vozilu morda odpovedale zavore, morda se je izteklo zavorno olje. Policisti so zaradi teh sumov izločili vozilo iz prometa, ga zasegli in odredili izdelavo izvedeniškega mnenja. Ustrezen  ukrep  bodo policisti izvedli, po pridobljenem izvedenskem mnenju sodnega izvedenca.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.