23:28, pet, 26. Apr

Vijoličasti iz Kidričevega z remijem





Nogometaši Aluminija in Maribora so se v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0. Tako so vijoličasti na gostovanju v Kidričevem, kljub terenski prevladi, prišli le do točke, kar pomeni, da na prvenstveni lestvici sedaj znova (za eno točko) zaostajajo za vodilno Olimpijo. Kljub temu pa NK Maribor nadaljuje z nizom neporaženosti, ki traja že od konca avgusta.

nk maribor - olimpija (6)

V prvem polčasu so imeli Mariborčani žogo precej več v posesti, toda sprožili le nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov, tako kot na drugi strani tudi Aluminij, ki je bil konkretnejši v zadnjih 15 minutah prvega dela, medtem ko je v prve pol ure prevladoval Maribor. Pri tem je prvi in edini resneje zagrozil Dino Hotić, ko je meril le malo mimo s strelom malce zunaj kazenskega prostora.
Na drugi strani tudi gostitelji niso preveč namučili Jasmina Handanovića v mariborskih vratih. Ta je moral še najbolj resno posredovati v 25. minuti, ko je Matic Vrbanec podal v kazenski prostor, proti žogi je stekel Blaž Kramer, a jo v padcu zgrešil, Handanović pa je bil dovolj pozoren in jo ukrotil.

NK MARIBOR Foto: Drago Wernig
NK MARIBOR
Foto: Drago Wernig

V drugem polčasu so prvi “zagrozili” Mariborčani, ko je Sintayehu Sallalich iz bližine z volejem zadel le zunanji del mreže. Deset minut pozneje je na drugi strani od daleč sprožil Milan Kocić, a je bil Handanović na pravem mestu, tako kot tudi v 64. minuti, ko je v kazenskem prostoru do strela prišel Žiga Škoflek. V 68. minuti so imeli gosti indirekten prosti strel v kazenskem prostoru Aluminija, poskus Marcosa Tavaresa pa je končal v domačem živem zidu.
Malce zatem je Sallalich s strelom z leve strani Luko Janžekoviča prisilil k novi obrambi, tako kot tudi v 81. minuti z močnim strelom z roba kazenskega prostora. Na drugi strani pa je Alexander Srdić z 20 metrov sprožil močno, a malce premalo natančno.

Mariborčani bodo v 16. krogu gostili Celje.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.