04:23, sob, 27. Apr

VIDEO: Tržnica na Trgu svobode ostaja





Kljub temu, da je pred časom mariborski župan Saša Arsenovič dejal, da je ideja, da bi tržnico na Trgu svobode preselili na Vodnikov trg oziroma na mestno tržnico, tržnica pri “Kojaku” za zdaj ostaja. Župan je prisluhnil občankam in občanom, ga pa medtem moti tržnica na Glavnem trgu.

Pojavila so se nasprotovanja županovi ideji, da bi tržnico iz Trga svobode preselili oziroma priključili mestni tržnici. Občanke in občani so se lokacije očitno navadili, zato tržnica na tem mestu ostaja.

Tržnica na Glavnem trgu pa je očitno večja težava ali pa trn v peti županstva, kot menda tudi prebivalcev v okolici. Težava naj bi bila med drugim tudi neposredna bližina “glavne” tržnice

Pozdravljam, da imamo več tržnic po vseh mestnih četrteh. Lahko bi po dogovoru z branjevkami oziroma ponudniki, ki prodajajo na Glavnem trgu, šle kak dan še v drug del mesta,” je še dodal Arsenovič. Ob tem je pohvalil trud občank in občanov, ki so se zavzeli za lepšo Malo tržnico. “Po vzoru teh, bi lahko naredili tudi na drugih lokacijah,” je dodal Arsenovič. Želja je, da bi osrednja mariborska tržnica dobila svojo vlogo družabnega prostora, kot je bila to včasih, v prihodnosti nazaj.

V Snagi zadovoljni, da lokacija ostaja

Upravljalec mariborskih tržnic, podjetje Snaga, ki upravlja vseh 8 tržnic po mestu, je zadovoljen z županovo odločitvijo, da lokacija na Trgu svobode ostaja. V video izjavi pojasnjuje predstavnica Snage Maribor, Petra Hercog.

V letošnjem proračunu je sicer namenjenih nekaj sredstev za prenovo osrednje mariborske tržnice, vendar časovnice, kdaj naj bi se začelo karkoli dogajati, še nimajo, niti načrtov, kako bodo tržnico naredili znova funkcionalno. Po tem, ko so se znebili nefunkcionalnih dežnikov, so te nadomestili s stojnicami, ki so zaenkrat vzdržale vse vremenske pojave. “Tudi po tem vikendu, ko je bilo precejšnje deževje, nismo zaznali nobenih pritožb med branjevkami in branjevci,” je pojasnila Hercogova.

Pestro dogajanje na Mali tržnici in Tržnici Tabor

Pester vikend je bil za nami, saj se je na tržnicah po Mariboru marsikaj dogajalo. Na Mali tržnici so otvorili spomladansko sezono s pestrim programom, prav tako pa se trudijo, da bi ponovno oživili Tržnico Tabor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.