21:15, pet, 26. Apr

VIDEO: Prva odločitev nove županje: Na Ptuju ne bo ognjemeta





Novoizvoljena županja Mestne občine Ptuj, Nuška Gajšek po nekaj dneh na oblasti že uvaja nekaj novosti v najstarejšem mestu v Sloveniji. Uresničila je že pred časom obljubljeno namero še v vlogi mestne svetnice, da na Ptuju ne bo ognjemeta. V prvih dneh od nastopa mandata še nekaj novosti. Njena prva odločitev v vlogi novoizvoljene županje mesta Ptuj je ta, da ognjemeta na Ptuju ne bo. Sredstva, ki bi jih sicer namenili nakupu pirotehničnih sredstev, bodo namenili osnovnim šolam. Pobuda Gajškove je že pred enim letom, ko je bila še v vlogi mestne svetnice, bila, da se sredstva, ki jih občina nameni za nakup pirotehnike, raje nameni za dobrodelnost.

Ptujska občina se je te prakse, namenjanje sredstev v dobrodelne namene, v preteklosti že posluževala, vendar pa pobuda Gajškove v mestnem svetu lani ni bila uslišana. Da se z ukinitvijo ognjemeta na Ptuju ne strinja, je jasno povedal tudi zdaj že nekdanji župan MO Ptuj, Miran Senčar.

Gajškova bo ta denar, ki bi ga porabili za ognjemet, okrog 4000€, raje enakomerno porazdelila med 5 ptujskih osnovnih šol, ki bodo denar lahko porabile za šolo v naravi, plavalne tečaje ipd. Na Ptuju bodo kljub temu silvestrovali na prostem, pripravili so tudi pester program.

Brez ognjemeta, bo pa drsališče

Čeprav ptujsko nebo v noči iz 31. decembra na 1. januar ne bo osvetljen, bo pa nova županja zagotovila, da se bodo otroci na Ptuju lahko drsali. Od petka, 21. decembra naprej, pa vsaj do konec januarja bodo na dvorišču Minoritskega samostana postala drsališče. Postavitev sponzorira Cestno podjetje Ptuj, Javne službe Ptuj bodo ga upravljale, Zavod za turizem pa bo poskrbel za promocijo.

Brezplačna storitev pluženja za starejše

Še ena pozitivna novica je ta, da so Javne službe Ptuj ob pričetku opravljanja zimske službe uvedle brezplačno storitev pluženja za starejše in invalidne osebe, ki sami ne zmorejo očistiti večjih količin snega.  Naročila že zbirajo na sedežu družbe.

Javne službe Ptuj, brezplačno pluženje
Javne službe Ptuj, brezplačno pluženje

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.