03:27, sob, 27. Apr

VIDEO: Maribor predal naziv Evropsko mesto športa





Letošnje leto je naziv Evropsko mesto športa pripadlo Mariboru. Na občini so prepričani, da je projekt dosegel svoj namen, vso leto je bilo športno dogajanje pestro. Ocena je, da je na račun številnih športnih dogodkov v Mariboru prenočilo večje število turistov.

Z nazivom nam je uspelo preseči zastavljene cilje, s katerimi lahko Maribor s ponosom imenujemo evropska športna destinacija,” je prepričan odhajajoči župan Andrej Fištravec. Kako je strnil misli pa v spodnji video izjavi.

Simboličen naziv, ki ga je Maribor nosil skupaj s še 19 mesti v Evropi, podeljuje Evropska zveza prestolnic in mest športa s ciljem promocije športa in mest kot športnih destinacij.

Maribor je letos gostil tudi evropsko prvenstvo v taekwondoju za mladince in člane, evropsko prvenstvo v kickboxingu, svetovno prvenstvo v hokeju na ledu za ženske, uvodno tekmovanje v evropskem pokalu gorskega kolesarstva ter evropsko veteransko prvenstvo v košarki. Predsednik Športne zveze Maribor, Tomaž Barada o tem, da so dosegli svoj namen.

 

Na račun tega naziva in številnih športnih prireditev, je Maribor in destinacijo obiskalo tudi večje število turistov, ki so v Mariboru ali okolici ostali dlje kot samo en dan. Direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje o tem, da se turizem v Mariboru lahko še dodatno razvije kljub temu, da so napram lanskemu letu zabeležili kar 30 odstotno rast nočitev.

V prihodnje naj bi uporabljali novo blagovno znamko Maribor – evropska športna destinacija, pod katero bodo predstavljali športni turizem in vse športne dogodke s ciljem povečati promocijo Maribora kot športne destinacije doma in v tujini.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.