03:19, pet, 26. Apr

VIDEO: Dan rekreativnega športa Ruše





Minuli vikend so z dogodkom “Dan rekreativnega športa”, že tretjič zapovrstjo otvorili sezono v športnem parku Ruše. Sodelujoča društva, športni vaditelji in organizacije so tako na zabaven način predstavili možnosti preživljanja prostega časa v Rušah.

Dan rekreativnega športa Ruše
Dan rekreativnega športa Ruše

Športni park Ruše je tako spet postal središče športnega dogajanja in druženja med starimi in mladimi. Veliko število aktivnih udeležencev in tistih, ki so prišli zgolj na “zrak” spodbujati športnike in morda poiskati športno panogo tudi zase, je pokazalo, kaj športna infrastruktura ob Gimnaziji in srednji kemijski šoli Ruše, pomeni za občane in občanke ter športne navdušence iz okoliških občin. “To je že tradicija, ki jo vzdržujemo naprej, še posebej pa me veseli dejstvo, da zadeva še vedno raste. Vsako leto je boljši odziv, vsako leto pride več ljudi, več je programa, interesa kot na primer letos ponudba hrane iz streed food vozila. Ko vidimo, da zadeve tako živijo smo izjemno zadovoljni,” je uvodoma, zdaj že tradicionalni dogodek, opisal Tomi Prosnik, direktor CEZAM-a, ki “Dan rekreativnega športa v Rušah” tudi organizira. “To je tudi živi primer tega, kako neka infrastruktura potrebuje zraven tudi vsebino. Z vso reklamo in vsem, kar smo naredili, ljudje pridejo in spoznajo celoten kraj, zato menim, da ima dogodek precej širši pomen kot zgolj otvoritev športnega dogajanja v Športnem parku Ruše,” še doda Prosnik.

Dogajanje v Športnem parku Ruše je zajemalo tekmovalni del, kjer so se odvijala tekmovanja v košarki, odbojki, rolkanju in hitrostna vožnja po grbinah “pump tracka”, hkrati pa je dogodek ponujal še rekreativni del, kjer so lahko otroci spoznali rolanje, rolkanje in vožnjo z bmx kolesi. Za starejše je potekala vodena telesna vadba ob reki Dravi pa brezplačno veslanje in “protistresno” poležavanje na dravski plaži. Tako je bilo poskrbljeno za vse generacije, ki so se lahko preizkusile v različnih športnih panogah in morda dobile idejo, kako v prihodnosti preživljati svoj prosti čas. Prav tako gre pri takšnih dogodkih tudi za vzgojni moment, saj mladini ponujajo neko alternativo računalniškim igricam in brskanju po svetovnem spletu.
Dogodek je tako ponujal za vsakogar nekaj.

Tekmovanje v odbojki na mivki.

Rolkarsko tekmovanje.

Tekmovanje v košarki.

Zato ne čudi, da tako med obiskovalci, ki so se aktivno vključili v sobotno dogajanje in tistimi, ki so športne navdušence prišli zgolj vzpodbujati, navdušenja ni manjkalo.

Na dogodku pa se je predstavilo tudi humanitarno društvo Sk8aj s srcem, ki pripravlja dobrodelna akcija, ki je že večkrat postavila skejtanje v Sloveniji na zemljevid dobrodelnosti, letos pa bo potekala po celi Sloveniji. 20. maja, bo ekipa Sk8aj s srcem z rolkami začela desetdnevno akcijo in obkrožila Slovenijo – od Kopra do Kopra – in zbirala sredstva za otroke in socialno ogrožene družine. Ekipa in skejtarji iz vse Slovenije si bodo podajali štafeto, ki bo obkrožila Slovenijo in združila dobre ljudi za dober namen. Pot bodo pospremili ljudje, ki jim ni vseeno, da so otroci, ki jih srečujemo vsak dan, potisnjeni v težke in nehumane razmere. Z zbiranjem sredstev jim želijo omogočiti več razigranega otroštva, več brezskrbnosti in nasploh bolj dostojanstveno življenjsko pot. Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. In letos bo idejnega vodjo projekta Tomaža Praunseisa spremljal tudi Matej Stöger, ki je dobrodelno akcijo predstavil ob Dnevu rekreativnega športa v Rušah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.