23:38, pet, 26. Apr

VIDEO: 50 let Prostovoljnega gasilskega društva Destrnik





Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Destrnik praznuje častitljivih 50 let delovanja. Njegovi člani so v vseh teh letih mnogokrat pomagali svojim sokrajanom pri nesrečah in nezgodah, najsi je to bil požar ali pa huda toča, kot je bila leta 2008. Obenem pa so pomembnem člen družabnega življenju v Destrniku. Ob visokem jubileju so tokrat pripravili parado ter slovesno podelitev priznanj in zahval.

Gasilska parada PGD Destrnik

Poveljnik svečane gasilske parade in hkrati poveljnik PGD Destrnik David Fras je povedal, da je na paradi sodelovalo osem gasilskih praporščakov, 50 gasilcev in devet gasilskih vozil. Med gosti pa so imeli tudi goste iz sosednjih in pobratenih društev ter predsednika Gasilske zveze Slovenije. Na svečanosti so podelili tudi priznanja in zahvale.

Visoki gosti na gasilski paradi PGD Destrnik
Visoki gosti na gasilski paradi PGD Destrnik

V PGD Destrnik je sicer zdaj 154 članic in članov, med njimi je veliko mladih. Starejši so jim odlični mentorji, mladi pa prispevajo veliko svoje mladostne energije, tako da je predsednik društva Danijel Murko zelo ponosen na vse. Sploh, ker znajo v kritičnih situacijah takoj priskočiti na pomoč. Tako je bilo tudi leta 2008, ko je po Destrniku pustošila huda toča.

Vpetost v okolje in povezanost gasilcev z lokalno skupnostjo in drugimi društvi kažeta, da so gasilci pomembni tudi pri družabnem življenju občine Destrnik. Tako tesno sodelujejo s Turističnim društvom Destrnik, ki jim je priskočilo na pomoč pri organizaciji letošnjega visokega jubileja, ne nazadnje pa gasilci vsako leto pomagajo turističnemu društvu pri organizaciji njihovih dogodkov. Da so pomemben člen skupnosti pa izpostavlja tudi Franc Pukšič, župan Destrnika.

Zagotovo so torej člani in članice PGD Destrnik s svojimi aktivnostmi pomembni za kraj ne samo zaradi požarne varnosti, ampak tudi, ker znajo povezati ljudi. To pa se je ne nazadnje videlo tudi na letošnji gasilski paradi in slovesnostih, ki so bile organizirane ob občinskem prazniku na isti dan.

V gasilsko parado so bila vključena tudi gasilska vozila.
V gasilsko parado so bila vključena tudi gasilska vozila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.