09:07, pet, 26. Apr

V Njivercah gorela piščančja farma (dopolnjeno)





Policisti so sporočili, da je v naselju Njiverce v občini Kidričevo danes okoli šeste ure zjutraj prišlo do požara v zgornji etaži prazne piščančje farme. Etaža in ostrešje objekta sta zgorela v celoti, gasilsko posredovanje pa naj bi še potekalo.

Po prvih predvidevanjih bi materialna škoda lahko znašala okoli 100.000 evrov. Vzrok požara bodo ugotavljali tudi mariborski kriminalisti, ki bodo, ko bo požar dokončno pogašen opravili ogled. Trenutno to ni mogoče tudi zaradi temperatur.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Medtem so iz uprave za zaščito in reševanje sporočili, da pri gašenju požara sodelujejo gasilci prostovoljnih gasilskih društev Talum, Apače, Lovrenc na Dravskem polju, Šikole, Jablane, Starošince, Pleterje in Mihovce-Dragonja.

Sicer je do podobnega požara na piščančji farmi v Njivercah prišlo že marca leta 2014, ko so segrevali prostore, saj naj bi v njem naselili piščance. Takrat je ogenj uničil zgornjo etažo farme in silos za koruzo ter poškodoval del ostrešja, vključno s sončnimi celicami na njej. Škoda je bila ocenjena na 300.000 evrov.

Dopolnjeno (13.1.2017 ob 16:00)

Mariborski policisti so medtem sporočili, da so škodo ocenili na 150.000 evrov. V sodelovanju s ptujskimi policisti pa so ugotovili, da je požar izbruhnil pod kupom zmlete slame, ki so jo v tem nadstropju s strojem za mletje zrnja mleli v četrtek. Neposredni vzrok za ogenj je po njihovih ugotovitvah iskra, ki je iz stroja verjetno preskočila med mletjem. Med slamo namreč občasno zaide tudi kakšen kamen ali drug tujek. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.