15:27, pet, 26. Apr

V Mariboru se začenja vpis otrok v vrtce





V marčevskih dneh praviloma po vsej državi potekajo vpisi otrok v javne vrtce za šolsko leto 2014/2015. V Ljubljani se vpis zaključuje v soboto, osebno pa lahko starši vlogo oddajo samo še danes. Vpis v mariborske vrtce se bo začel v sredo in bo trajal do 26. marca.

vrtec

Za vpis otrok v javne vrtce Mestne občine Ljubljana, ki poteka od 1. marca, morajo starši oziroma skrbniki izpolniti obrazec, objavljen na spletni strani občine, in ga skupaj z dokazili oddati bodisi osebno v vrtec bodisi po pošti. Pravočasno prejete vloge po pošti bodo tiste, ki bodo imele poštni žig z datumom 15. marec 2014.

Starši oziroma skrbniki vlogo za vpis oddajo v vrtec prve izbire. Centralna evidenca vpisanih otrok namreč omogoča vnos le ene vloge za posameznega otroka. Prednost pri sprejemu v vrtec bodo imeli otroci s posebnimi potrebami in otroci iz socialno ogroženih družin.

V Mestni občini Maribor vloge za vpis otrok v javne vrtce sprejema vsak od osmih vrtcev zase. Občinski pravilnik o postopku vpisa in sprejema otrok v javne vrtce pa določa, da lahko vsak vlagatelj vlogo odda samo v enem od javnih vrtcev na območju občine.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.