15:18, pet, 26. Apr

V Mariboru dobrodelni Stand up za gasilce





Nedavna naravna ujma z zmrzaljo in žledom, ki je zajela dobršen del Slovenije, je v ospredje pozornosti spet potisnila požrtvovalnost in solidarnost prostovoljnih gasilcev. Da bi se jim vsaj nekoliko oddolžili, so se v Mariboru odločili pripraviti humanitarni dogodek Stand up za gasilce, ki bo potekal v petek zvečer v dvorani Tabor.

Narava je nedavno pokazala svojo moč, ledena ujma je za nekaj dni ohromila državo, posledice pa so ponekod še zmeraj vidne. Ob pogledu na nastalo škodo sta se na obrazih ljudi kazala strah in obup, ljudje pa so ob tem znova doživeli neverjetno požrtvovalnost in solidarnost gasilcev, so sporočili organizatorji dogodka.

Ker je po njihovem mnenju z dobrimi deli treba nadaljevati, je prav, da se javnost gasilcem zahvali za ponovno nesebično pomoč, zato bodo izkupiček od prodanih vstopnic za petkov dogodek namenili Gasilski zvezi Slovenije, ki združuje prostovoljne gasilce in društva.

Ideja je nastala pri znanem štajerskem “stand up” komiku in igralcu Tadeju Tošu, ki se je odločil za pomoč gasilcem ponuditi svoj stand up šov, na mariborski občini pa so brezplačno zagotovili dvorano Tabor. Vstopnice po deset evrov so že nekaj časa v prodaji, izkupiček pa bo šel za nakup gasilske opreme.

Poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek je danes povedal, da celotne ocene nastale škode, ki je posledica ledene ujme, še nimajo, vendar obsega tako poškodovane gasilce, vozila in opremo.

“Na prostovoljnem delu je bilo poškodovanih približno 21 gasilcev, eno gasilsko vozilo je v celoti uničilo podrto drevo, veliko škode je nastalo tudi na uporabljeni gasilski opremi, za katero bomo namenili denar, zbran na petkovem dogodku,” je dejal Petek.

Kot je ob tem povedal Toš, osnovna ideja ni samo zbrati denar, ampak na enem mestu združiti vse sponzorje, torej tiste, ki bodo kupili vstopnico in prišli na petkov dogodek. “Poleg denarja bomo vsi delili še pozitivno energijo, kar je zagotovo dodana vrednost dogodka,” je dejal pobudnik ideje za petkov dogodek.

Vir: STA
Foto: Lokalec.si

DSC_5155-2

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.