02:54, pet, 26. Apr

V ljutomerskem domu starejših okuženih še 21 stanovalcev





V torek so v ljutomerskem domu starejših občanov odvzeli 52 brisov za testiranje na okužbo z novim koronavirusom, ena oseba je bila pozitivna. Ozdravelo pa je 11 stanovalcev in štirje zaposleni. Tako je v domu ta hip dokazano okuženih 21 stanovalcev, njihovo stanje je stabilno. V Ljutomeru so danes odprli vse parke.

Vir: google maps
Z odpravo omejitvenih ukrepov za uporabo javnih površin in športne infrastrukture so poleg parkov odprte tudi športne površine na prostem. Ob tem so na občini pozvali, naj se vsak obnaša odgovorno in upošteva navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki so postavljena na javnih mestih.

Iz doma starejših občanov pa so sporočili, da stanovalce zelo razveseljuje glasba okrog doma, ki jo vsak dan ob 11. uri pripravijo prijazni Ljutomerčani in jim s tem sporočajo, da niso sami.

Stanovalci so veseli tudi obiskov socialne gerontologinje in klicev organizatorke socialne mreže, snujejo nove projekte v delavnicah in težko pričakujejo dan, ko se bo življenje v domu normaliziralo in bodo lahko spet zadovoljno in polno zaživeli, so še sporočili iz doma.

Ni pa še ni znano, kdaj bodo stanovalce lahko obiskali svojci, kar si zelo želijo, tudi če bodo srečanja potekala samo na daljavo oziroma brez stikov.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.