19:40, pet, 26. Apr

V Kidričevem kmalu odprtje centra Green Lake





Na tiskovni konferenci občine Kidričevo so predstavili izgradnja Športno rekreacijskega centra Green Lake, ki je v polnem teku. Skoraj dokončane so tribune ob prireditvenem prostoru, postavlja pa se tudi žičnica za smučanje in deskanje na vodi. Nadaljujejo se gradbena dela, ki bodo končana aprila 2019. V maju 2019 bo otvoritev Športno rekreacijskega Green Lake centra, kot ga pri nas še ni bilo.

Novinarska konferenca Občine Kidričevo
Novinarska konferenca Občine Kidričevo

Športno rekreacijski center Green Lake, bo edini tovrstni center v Sloveniji, saj bo na enem mestu poskrbljeno za pestro športno in kulturno dogajanje, namenjeno različnim starostnim in interesnim skupinam. Vsakodnevno športno dogajanje, ob vodi ter zabavni in kulturni dogodki bodo omogočali kvalitetno preživljanje prostega časa in nudenje sprostitve ter zabave v neokrnjeni naravi vsem prebivalcem Podravja in obiskovalcem iz celotne Slovenije ter tujine. Do odprtja bo postavljena 420 metrska žičnica za smučanje in deskanje na vodi, ki bo omogočala smučanje ali deskanje na vodi šestim obiskovalcem hkrati, urejeno bo območje za kampiranje, kjer bo možno postaviti približno 70 šotorov ter parkirišče za postavitev desetih avtodomov, prireditveni prostor s tribuno, ki bo sprejela med 1300 in 1400 obiskovalcev, igrišče na mivki, otroško igrišče, fitnes na prostem, sprehajalne poti, parkirišča, postavljeni bodo sanitarni prostori in recepcija za kamp, gostinski obrat s hrano in pijačo ter razgledni plato.

Green Lake
Green Lake

Že pred objavo javnega razpisa je Občina Kidričevo sprejela OPPN (občinski podrobni prostorski načrt) in pridobila gradbeno dovoljenje za izgradnjo, kasneje pa je v korist koncesionarja – konzorcija podjetij Športno rekreacijski center Pleterje d.o.o. ustanovila stavbno pravico na delu parcel, kjer bo potekala izgradnja projekta. Po koncesijski pogodbi koncesija traja 25 let, investicija koncesionarja pa je ocenjena na 1.700.882,80 EUR. Občina je že zaključila s svojim delom pri izgradnji, vložek pa znaša 91.000 EUR za ureditev vse potrebne dokumentacije ter 150.000 EUR za ureditev vodovoda in kanalizacije.
Po zaključeni prvi fazi gradnje se v obdobju med letom 2020 in 2021 predvideva odprtje urejenega kopališča, postavitev bara v kampu ob kopališču ter postavitev druge vlečnice za smučanje in deskanje na vodi. V tretji fazi projekta med letoma 2022 in 2024 je predvidena postavitev 10 mobilnih hišk, 10 lux šotorov in širjenje postajališč za avtodome za dodatnih 20 mest.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.