03:57, sob, 27. Apr

Tudi Matic Matjašič v boj za župana Maribora





Novoustanovljena Lista mladih. Povezujemo je po pričakovanjih za županskega kandidata v Mariboru izbrala predsednika mestnega mladinskega sveta Matica Matjašiča. “Dovolj je napačne miselnosti, da je mladim vseeno,” je povedal na današnji predstavitvi na Studenški brvi. Hkrati je ponudil roko tekmecem, da se poenotijo okoli enega kandidata.

 matic matjašič za županskega kandidata

24-letni Matjašič se je v zadnjih dveh letih močno angažiral kot predsednik Mestnega mladinskega sveta Maribor in glasno opozarjal na po njegovem prepričanju slabo skrb občine za mlade. Na današnjo predstavitev je prišel s kovčkom. “To ni naključje, saj želimo opozoriti na zaskrbljujoč trend izseljevanja mladih iz mesta. Vsako leto se več kot 1100 prebivalcev Maribora odseli drugam,” je povedal.

Mlade poziva, naj se združijo in postavijo zase. To naj bi bil tudi glavni razlog za ustanovitev stranke pred mesecem dni. “Mladi ne bomo tiho, medtem ko se politiki ukvarjajo samo z delitvami,” je poudaril. “Zagovarjali bomo novo politiko. Realne probleme in realne rešitve za to mesto,” je dodal.

Začeli so že danes in predstavili pobudo vsem mariborskim političnim akterjem, da se poenotijo za enega županskega kandidata. “Tako bomo presegli delitve in postavili interes mesta pred interese sebe ali stranke,” je prepričan.

Privolitve tekmecev bodo zbirali do petka opoldne in v primeru, da jih bodo zbrali dovolj, je Matjašič pripravljen odstopiti od svoje kandidature. Favorita med ostalimi nimajo. “Imamo kandidata, a ponujamo roko,” je zatrdil.

O volilnem programu ni bil konkreten. Kot je dejal, bo njihovo glavno vodilo povezovanje in sodelovanje z vsemi prebivalci občine. Z njimi naj bi v prihodnjih dneh tudi skupaj spisali program.

Župansko kandidaturo v Mariboru so doslej javno napovedali aktualni župan Andrej Fištravec, poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik in nekdanja podžupanja Melita Petelin. Kandidaturo nameravajo vložiti z zbiranjem podpisov, medtem ko bodo nekdanji župan Franc Kangler, mestni svetnik NSi Zdravko Luketič, predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič in nekdanji poslanec DeSUS Uroš Prikl kandidirali s podporo strank. Kanglerja poleg njegove Liste Franca Kanglerja – Nove ljudske stranke Slovenije (NLS) podpirata tudi SDS in SLS.

S podporo pred kratkim ustanovljene stranke se v bitko za župana vključuje Aleksander Kamenik. Kandidat Liste novinarja Bojana Požarja je Igor Domanjko, Liste kolesarjev in pešcev Josip Rotar, SD Alenka Iskra. Med kandidati za župana se omenja še Vlada Šego in Andreja Šiška, danes naj bi svojo kandidaturo napovedal tudi podjetnik Saša Arsenovič.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.