22:47, sob, 27. Apr

Srednji bazen ostaja zaprt, po stenah vlaga in plesen





Srednji bazen v mariborskem kopališču Pristan ostaja do nadaljnjega zaprt. Po stenah se nabirata vlaga in plesen, prezračevalni sistem ne dela.

“Datuma težko pričakovane otvoritve prenovljenega bazena v tem trenutku žal ne moremo predvideti,” sporočajo z Mestne občine Maribor. Na Mestni občini Maribor in pri upravljavcu kopališča, Športnih objektih Maribor, namreč zdaj ugotavljajo, da bo treba, preden bo lahko bazen predan v varno uporabo, odpraviti več pomanjkljivosti. Najprej pa bodo naročili revizijo investicije.

Zaprt srednji bazen v Pristanu, januar 2020. Vir MO Maribor
Zaprt srednji bazen v Pristanu, januar 2020. Vir MO Maribor

Zapletov zaradi obnove in odprtja srednjega bazena v Kopališču Pristan tako ni videti konca. Lanskega decembra so namreč po zaključeni obnovi odkrili, da bazen pušča, o čemer smo poročali tudi mi. Nato so ugotovili, da bo treba urediti še prezračevanje v prostoru. Tako so zdaj zapisali: “V zraku je bila namreč izmerjena visoka koncentracija klora, in tudi na stenah so nastale deformacije, ki so posledice izhlapevanja klora in visoke vlažnosti. Ker vlaga ostaja v prostoru, se na oknih in stenah nabira kondenz in nastaja plesen. Ugotovili smo, da sistem prezračevanja v prostoru srednjega bazena ne deluje zato, ker je bil med gradbenimi deli prekinjen. Prezračevalni sistem je bil sicer dotrajan že pred začetkom del (v januarju 2019), vendar ureditev novega prezračevanja v investiciji ni bila predvidena.”

Nabiranje vlage po stenah bazena v Pristanu, januar 2020. Vir MO Maribor
Nabiranje vlage po stenah bazena v Pristanu, januar 2020. Vir MO Maribor

Zdaj sporočajo z MO Maribor še, da bodo naročili revizijo investicije in da so v fazi zbiranja ponudb za izdelavo revizije, “da bi pridobili natančne usmeritve glede tega, katere pomanjkljivosti na saniranem bazenu je treba odpraviti, preden ga bomo lahko predali v varno uporabo.”

Skupna vrednost investicije prenove srednjega bazena je približno 1,3 milijona evrov. V to pa so zajeti vsa dela za prenovo bazenske školjke srednjega bazena, obbazenja in sanitarij, izvedba bazenske tehnike ter stroški projektiranja, projektne dokumentacije, strokovnih poročil in nadzora. Dela je izvedlo podjetje MarkoMark Nival.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.