09:50, pet, 26. Apr

Športne igre invalidov Maribora 2014





Svet invalidov Mestne občine Maribor prireja Športne igre invalidov, ki bodo potekale v okviru športno zabavne prireditve Športna pomlad 2014. Športne igre invalidov bodo potekale že peto leto zapored.

V soboto, 10. maja 2014, se bodo člani šestnajstih invalidskih društev iz Maribora pomerili v kar devetih športnih panogah. V Ledni dvorani ter v dvorani Tabor se bodo pomerili v pikadu, šahu, steznem kegljanju, ruskem kegljanju, namiznem tenisu, malem nogometu, ulični košarki na vozičku, metu na koš in metu na koš na vozičku. Prireditev bomo slovesno začeli s kulturnim programom, ki so ga pripravili člani Medobčinskega društva Sožitje, Društva invalidov Maribor in Društva gluhih in naglušnih Podravja Maribor.

Med invalidi je za omenjeno športno prireditev zelo veliko zanimanje. Letos je prijavljenih kar 256 tekmovalcev, pričakujemo pa okrog 250 navijačev. Najboljši tekmovalci bodo nagrajeni s pokali, vsi tekmovalci pa prejmejo spominske majice.

Kljub veliki vnemi in tekmovalnosti invalidov pa glavni namen Športnih iger invalidov ostaja druženje in sklepanje prijateljstva med člani različnih invalidskih društev, kajti samo z združenimi močmi bomo lažje uresničevali naš skupni cilj, izboljšanje enakih možnosti za invalide v Mariboru.

Mestna občina Maribor

PROGRAM ŠPORTNE IGRE INVALIDOV MARIBORA 2014

Datum prireditve: 10.5.2014 od 9.00 – 13.00
Kraj prireditve: Dvorana Tabor in delno Ledna dvorana ter DU Tabor, Koresova ul. 7

Discipline na Športnih igrah invalidov 2014:
Stezno kegljanje – kegljišče – Dvorana Tabor
Rusko kegljanje – kegljišče DU Tabor
Šah – sejna soba Dvorane Tabor
Pikado – Ledna dvorana
Met na koš – Dvorana Tabor
Met na koš na vozičku – Dvorana Tabor
Mali nogomet – nogometno igrišče pred Ledno dvorano
Košarka na vozičku – Dvorana Tabor
Namizni tenis – Dvorana Tabor.

Program prireditve:
8.00 – 9.00: priprave na začetek iger
9.00: moderatorjev nagovor
9.00: nagovor župana MOM d. Andreja Fištravca
9.10: kulturni nastop (pevski zbor DIM, nastop članov Društva gluhih in naglušnih Podravja MB, nastop varovancev VDC Sožitje)
9.30: Moderator po disciplinah posamič pozove vse tekmovalce h koordinatorju. Vsi koordinatorji zberejo svoje tekmovalce in jih odpeljejo na prizorišča, kjer se tekmovanja odvijajo. Izjemoma se tekmovalci v namiznem tenisu zberejo kar v dvorani, kjer bo tekmovanje in začnejo s tekmo ob 9.00. Tekmovalci morajo pred tekmovanjem oddati podpisane izjave o tekmovanju na lastno odgovornost.
9.30-12.30: poteka tekmovanje, moderator občasno komentira dogajanje in podaja potrebne informacije
Med tekmovanjem poteka malica, ki jo prejme v zameno za bon vsak prijavljen udeleženec.
Na stojnicah pri Ledni dvorani oz. Dvorani Tabor se predstavljajo podjetja s proizvodi za invalide. Poteka tudi predstavitev peke palačink na zdrav način in njihova pokušnja.
12.30-13.00(oz. ko vsi končajo in zberejo rezultate) moderator najavi podelitev pokalov – pred Ledno dvorano (v primeru dežja v Ledni dvorani).
13.30: Podelitev pokalov, pokale podeljujeta podpredsednik Sveta invalidov MOM Milan Kotnik in predsednik skupine za šport Aleksander Trnjar.
… Zaključek – zahvala vsem sodelujočim, fotografiranje …

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.