03:22, pet, 26. Apr

ŠOUM podarila študentoma invalidoma pripomočke za študij





Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije dvema študentoma invalidoma predala pripomočke, s katerimi si bosta lahko olajšala študij. Tako Eva kot Gregor sta študenta na fakultetah Univerze v Mariboru in imata težke bolezni, zaradi katerih sicer težje sodelujeta pri nekaterih aktivnostih.

Gregor Škrinjar študira informatiko na FERI, Univerze v Mariboru, in je v tretjem letniku, študij bo še nadaljeval. Z računalnikom, ki ga je dobil, si bo lahko olajšal študij.

Tudi Eva Kurnik je študentka, obiskuje Filozofsko fakulteto Univerze v Mariboru, kjer študira slovenščino. Zaradi težav z grafomotoriko pa potrebuje tudi nekaj pomoči, prav računalnik ji bo omogočil, da ne bo odvisna od drugih.

Dejan Glazer, predsednik ŠOUM, je dejal, da je ponosen na to, da že vrto let pomagajo študentom invalidom in drugim, ki se vsakodnevno spopadajo z izzivi, ki so sicer drugim samoumevni. Vesel pa je tudi medsebojnega sodelovanja z Društvom študentov invalidov Slovenije.

Predsednica Društva študentov invalidov Slovenije Alenka Gajšt pa je dodala, da je dolgoletno sodelovanje s ŠOUM preraslo v pravo partnerstvo, s katerim pomagajo študentom invalidom. So pa v njihovem društvu včlanjeni študenti s klasičnimi invalidnostmi, želijo pa si, da se jim pridružijo tudi drugi, ki imajo težave, zaradi katerih ne morejo popolnoma slediti študijskim obveznostim.

Gajštova je še poudarila, da ima veliko študentov invalidov pri študiju na fakultetah pozitivne izkušnje, včasih pride sicer do nerazumevanja pri profesorjih, a to skušajo tudi s pomočjo društva rešiti. Študentom pa velikokrat pomagajo tudi drugače, predvsem pa jih opogumljajo, da se sami lotijo izzivov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.