12:17, pet, 26. Apr

Smučarske sezone na Kaninu ne bo!





Po besedah Aleša Uršiča, direktorja družbe ATC Kanin je s smučanjem na Kaninu konec. Ali še bo smučišče sploh kdaj delovalo, je zaenkrat še pod vprašajem. Dodaja še, da bodo to leto delavci bovški turistični delavci brez zimske in poletne sezone na Kaninu težko preživeli.

kanin

Direktor družbe ATC Kanin Aleš Uršič je v ponedeljek na okrožno sodišče v Novi Gorici vložil predlog za stečaj: “Lastnike družbe sem pozval k dokapitalizaciji, vendar so mi v odgovor povedali, da zanjo nimajo denarja. Zato mi ni preostalo drugega, kot da vložim predlog za stečaj.”

Za nadaljnje delovanje ATC Kanin bi morali lastniki zagotoviti 2,6 milijona evrov, s čimer pa se ni strinjal bovški župan Siniša Germovšek. Slednji si je prizadeval predvsem za sklic skupščine delničarjev, na kateri bi govorili tako o dokapitalizaciji kot ostalih možnostih rešitve in ponovnega obratovanja smučišča. Podjetje, ki je bilo že do letošnje smučarske sezone zelo zadolženo, je po nesreči ostalo brez prihodkov, dolgovi pa so le naraščali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.