03:55, tor, 14. Maj

Šahovski klub Maribor praznuje 100. obletnico





16. maja 1919 je bil v Mariboru ustanovljen prvi šahovski klub – Šahovski klub Maribor, kar pomeni, da prihodnji teden praznujemo 100 let šaha in šahiranja v Mariboru, 100 let izjemno bogate tradicije, ki sega vse do današnjih dni. V počastitev in praznovanje jubileja bo Šahovski klub Branik Maribor maja izvedel tri prireditve.

Prva izmed prireditev v počastitev visoke obletnice Šahovskega kluba Maribor bo VIP turnir z udeležbo znanih osebnosti s področja športa, kulture in gospodarstva, dogodek pa bo le za povabljene goste, tako kot tudi slovesna akademija.

V nedeljo 19. maja ob 10. uri pa sledi odprti mednarodni šahovski turnir, triatlon, v restavraciji Piano na Koroški cesti 160 v Mariboru. Organizatorji sporočajo, da so zaželene predhodne prijave, ki jih najdete tukaj.

Aktivnosti nadaljujejo tudi v drugi polovici leta

Mariborski šahisti iz vrst Branika bodo z aktivnostmi ob 100 – letnici nadaljevali tudi v drugi polovici leta. V poletnih mesecih bodo na teniških igriščih pri Fontani izvedeni trije šahovski turnirji – Fontanski trojček. Leto in praznovanje visokega jubileja se bo zaključilo s tradicionalnim mednarodnim šahovskim maratonom.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Izjemnost šaha v Mariboru je prepoznala tudi Šahovska zveza Slovenije, ki je Šahovskemu klubu Branik Maribor ob njegovi častitljivi obletnici konec marca letos podarila Zlato plaketo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.