07:38, pet, 26. Apr

Prvo Brainobrain tekmovanje v Mariboru





Preteklo nedeljo, 12. maja so se v Mariboru, na 1. Mariborskem Brainobrain tekmovanju, zbrali Brainobrainovci iz Maribora in Ptuja. Več kot 100 otrok, se je na OŠ Prežihovega Voranca pomerilo v računanju v mentalni aritmetiki. Namen tekmovanja je motivacija otrok, njihovih staršev, druženje vseh mariborskih brainobrainovcev, širjenje pripadnosti in praznovanje odličnosti.Brainobrain2
Test je velik izziv za otroke, piše se tri minute, otroci na nižjih stopnjah računajo na abak, otroci na višjih stopnjah pa s pomočjo mentalne aritmetike (abakus si predstavljajo v mislih). Tekmovanje je namenjeno predvsem temu, da otroci sami vidijo, kako skozi leto napredujejo. Da vidijo, kako lahko s trudom in osredotočenostjo dosežejo in izboljšajo svoje cilje.

Kot je povedala Mateja Car Križanič, vodja Brainobrain Maribor, v katerega je vključenih že več kot 100 otrok: “Zmagovalec je tisti otrok, ki se ne primerja z drugimi in ima že tako dobro razvito koncentracijo, da v 3 minutah ne misli na nič drugega kot na delo, ki ga opravlja.” Ob zaključku tekmovanja pa so diplome podelili tudi prvi generaciji Brainobrainovce v Mariboru. Gre za osem osnovnošolcev, ki so dobra štiri leta obiskovali program Brainobrain in ga uspešno zaključili z izpitom na najvišji, 10. stopnji.

Brainobrain v otroku prebuja genija

Tekmovanje Brainobrainovcev nikakor ni le matematično tekmovanje, prej prikaz osredotočenosti in napredka otrok v programu Brainobrain. Ta skrbi za miselno gimnastiko v najpomembnejših letih razvoja možganov, povečuje možgansko kapaciteto, spodbuja razvoj obeh polovic otrokovih možganov in krepi pomembne življenjske veščine, ki jih večina osvoji šele po končani fakulteti ali nikoli. Program dela na tem, da otroci v skupini dobro delujejo, so osredotočeni, imajo vodstvene sposobnosti, razmišljajo širše kot drugi otroci in da urijo spomin.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.