16:48, pet, 26. Apr

Pričetek izgradnje podaljška Ceste proletarskih brigad





V Mariboru so sredi meseca začeli z izgradnjo podaljška Ceste proletarskih brigad, ki bo predstavljal pomembno prometno povezavo s sosednjo občino Ruše in naprej na Koroško.

Vir: Google Street View

Dela, pri katerih sta združili moči občina in država, naj bi bila zaključena v dobrem letu in pol. Zahtevala bodo slabih 11,5 milijona evrov.

Dela izvaja družba Pomgrad s partnerskim izvajalcem Strabag. “Izgradnja novega odseka pomembne prometnice med Mariborom in Limbušem bo razbremenila del Limbuške ceste in Erjavčeve ulice na Studencih,” so pojasnili na mariborski občini.

Nov odsek, ki bo povezal krožno križišče Ceste proletarskih brigad in Dravograjske ceste z Limbuško cesto, bo del regionalne ceste R2-435 (Maribor – Ruše – Selnica) in bo imel funkcijo mestne vpadnice iz smeri Ruš. Danes to vlogo opravlja Limbuška cesta, ki pa ne zagotavlja potrebnih standardov za tako pomembno prometnico in na njej zaradi prostorskih omejitev tudi ni mogoče izvesti potrebnih prilagoditev.

Sporazum o sofinanciranju izgradnje podaljška Ceste proletarskih brigad sta občina in Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI), ki kot glavni investitor vodi investicijo, podpisali pred tremi leti. Skupna vrednost pogodbenih del znaša 11,5 milijona evrov, od tega naj bi DRSI prispeval 6,9 milijona, Mestna občina Maribor pa 4,6 milijona evrov.

Dela so se začela 18. maja, takoj po pridobitvi pravnomočnega gradbenega dovoljenja. V skladu s pogodbenim rokom bodo zaključena v 600 dneh.

Cesta, dolga slaba dva kilometra, je načrtovana kot dvopasovna dvosmerna cesta, z urejenimi površinami za kolesarje in pešce na obeh straneh vozišča. Začne se na krožišču pri nakupovalnem središču Qlandija, ki ga bodo po napovedih ministrstva za infrastrukturo preoblikovali v turbo krožišče.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.