08:38, pet, 26. Apr

Praznik Marijinega vnebovzetja obeležili tudi v Rušah





Enega največjih krščanskih praznikov, ki ga danes obeležujemo, so obeležili tudi v Rušah.

DSC_0288

Marijino vnebovzetje, ki ga obeležujemo na 15. avgust je eden izmed največjih in pomembnih krščanskih praznikov, ki so ga slavili že v apostolskih časih. Na ta dan se kristjani spominjajo, da je bila Marija Devica vzeta v nebesa, z dušo in telesom. Kot je povedal ruški župnik Robert Senčar, je praznik Marijinega vnebovzetja praznik upanja, saj nam sporoča, da je Marija dosegla polnost življenja v večnosti.

Praznovanje Marijinega vnebovzetja nas želi spomniti med drugim tudi na to, da sta v življenju pomembni tako materialna kot tudi duhovna dobrina. Krščansko versko izročilo uči, da si s prizadevanjem za zemeljski napredek posameznik pripravlja na večno bivanje. Tako Marijino vnebovzetje v vernikih poglablja upanje, da je lahko življenje, če ga živimo po Marijinem vzoru cilj bivanja pri Bogu dosegljiv za vsakega vernika.

Praznovanja Marijinega vnebovzetja so verniki v Rušah obeležili pri sveti maši. Sicer pa pravijo, da praznik doživljajo v mirnem družinskem krogu.

Obširni pregled dogodka si lahko ogledate na televiziji BK TV v oddaji Občinski informator, premierno v četrtrek 15. 8.2013 ob 18.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.