04:11, sob, 27. Apr

“Podjetnost je ženskega spola!” so bile enotne podjetnice





V skrbi za prihodnost ženskega podjetništva je Regijski svet poslovnih žensk in podjetnic pri Štajerski gospodarski zbornici (ŠGZ), v sodelovanju s Spirit Slovenija in Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, danes priredil konferenco, na kateri so uspešne poslovne ženske predstavile svojo pot do uspeha. Vzporedno s konferenco pa je potekal tudi sejem – v obliki predstavitev posameznih podjetic, obrtnih društev in ostalih institucij.

“Podjetnost je pomembna lastnost človeka, ki vodi do uspešnosti na različnih področjih delovanja. Ženske so lahko uspešne kot podjetnice, kot zaposlene v podjetjih, kot obrtnice, kot zaposlene v javnem sektorju, kot umetnice, podjetne so lahko tudi v osebnem življenju. Podjetnost je pravzaprav lastnost vseh ljudi, pa jo kljub temu pogosto zapostavljamo – tako v zasebnem življenju kot v svojem delovnem in poklicnem življenju oziroma karieri,” je dejala direktorica ŠGZ mag. Aleksandra Podgornik.

zbornica3

“Kako okrepiti svojo podjetnost? Kako jo spodbuditi, ji dodati inovativnost in jo razplamteti? Katere osebnostne značilnosti negovati, kako spodbujati ustvarjalnost, kako krepiti uspešnost v medosebnih odnosih, kako se učinkovito povezovati, prepoznavati podjetne priložnosti? Tudi skozi zgodbe uspešnih kariernih poti uspešnih in uveljavljenih žensk!” pa je bilo glavno sporočilo današnjega srečanja podjetnih in uspešnih žensk.

Na konferenci, na kateri so aktivno sodelovale uspešne ženske ter predstavile svojo pot do uspeha, začetke, težave, s katerimi se soočajo, koliko trdega dela in vztrajnosti je bilo potrebnega za doseganje zastavljenih ciljev, je popestril in spremljal predstavitveni sejem. Na stojnicah smo našli podjetnice iz: podjetij, s.p.-jev, društev, zavodov, institucij, ki so predstavile svoje delo, produkte, storitve in gradiva. Sejem je potekal vzporedno, ves čas dogodka.

Konferenca je predstavljala izjemno priložnost tudi za mreženje, izmenjavo izkušenj ter priložnost za spoznavanje in sklepanje poslovnih sodelovanj.

Več o tem pa si lahko ogledate v ponedeljek, 11.11.2013, ob 18.30, v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.