12:39, tor, 19. Mar

Po mariborskih cestah divjal z neregistriranim vozilom in brez dovoljenja





Mariborski policisti so v petek zjutraj potrebovali kar nekaj časa, da so ujeli pred tem že večkrat obravnavanega 25-letnega moškega iz okolice Maribora, ki so mu v preteklosti zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli že več praviloma neregistriranih vozil. Po divjanju po mariborskih cestah je pobegnil peš, a so ga hitro izsledili.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so večkratnega kršitelja najprej opazili, ko je vozil po Ptujski cesti v Miklavžu na Dravskem polju v smeri proti Mariboru. Ko so ga želeli ustaviti, se na znake ni odzval, pač pa je pospešil in skozi naselje vozil s hitrostjo več kot 100 kilometrov na uro in pri tem prehiteval vozila.

Eden od nasproti vozečih voznikov je moral zavirati in se umakniti skrajno desno, da je preprečil čelno trčenje, a sta se vozili kljub temu oplazili. Bežeči voznik vseeno ni ustavil, pač pa vožnjo nadaljeval, na dvopasovni Ptujski cesti pa v dveh križiščih prevozil rdečo luč. Pri zavijanju v desno je zapeljal čez dvignjen robnik na zelenico, kjer je oplazil manjše drevo in trčil v kovinski drog. Tudi po tem ni ustavil vse do Dobravske ulici, kjer je zapustil avto in pobegnil peš.

Policisti so ga pozneje izsledili, preskus pa je pokazal, da ni vozil pod vplivom alkohola, je pa bil pozitiven na preskusu za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog. Ob tem je brez vozniškega dovoljenja vozil neregistriran avtomobil, ki ni imel registrskih tablic in ne sklenjenega ustreznega avtomobilskega zavarovanja.

Zaradi vseh kršitev in povzročitve dveh prometnih nesreč, s čimer je ogrožal tudi druge udeležence v prometu, ga bodo policisti kazensko ovadili, tudi tokrat pa so mu zasegli vozilo.

S podobnim primerom so se danes ponoči ukvarjali tudi novomeški policisti, ki so na avtocesti pri Smedniku ustavljali prehitrega voznika. Kršitelj znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo, zapeljal z avtoceste, v Ruhni vasi pa izgubil oblast nad vozilom in trčil v drevo. Po trčenju ga je odbilo na cesto, kjer je trčil še v policijsko vozilo.

Šele po tem so policisti 23-letnega voznika, ki se v nesreči ni poškodoval, obvladali. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, napihal pa je 0,56 miligrama alkohola, zaradi česar so mu avtomobil zasegli, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V nedeljo pa je ptujska policijska patrulja na lokalni cesti v Bodkovcih ustavila 53-letnega voznika, ki je imel na vozilu nameščeni dve različni registrski tablici. Ker je kazal močne znake alkoholiziranosti, sta mu policista odredila preskus, ki je pokazal, da je imel voznik v organizmu 1,12 miligrama alkohola.

Ob tem je vozil neregistrirano vozilo, z nameščenima registrskima tablicama, ki sta pripadali drugima voziloma, vozilo pa ni imelo opravljenega tehničnega pregleda in zanj ni bilo sklenjeno obvezno zavarovanje. Policista sta mu zato začasno odvzela vozniško dovoljenje, mu prepovedala nadaljnjo vožnjo, vozilo pa izključila iz prometa.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.