03:36, sob, 27. Apr

Kriminalisti ovadili dve odgovorni in eno pravno osebo





Zaradi smrti sodelavca Elektra Maribor ob žledu na Pohorju ovadbe zoper dva delavca in družbo

Elektro Maribor

Mariborski kriminalisti so zaradi smrti sodelavca Elektra Maribor, ki je umrl februarja ob odpravljanju posledic žledoloma na Pohorju, kazensko ovadili dve odgovorni in eno pravno osebo. Ovadena sta dva delavca, ker pri vodenju del iz malomarnosti nista ravnala po predpisih ter tehničnih pravilih o varnostnih ukrepih.

“Zaradi opustitve izvajanja ukrepov, potrebnih za zagotovitev varnosti in zdravja delavcev v zvezi z delom, je prišlo do smrtnega udara električnega toka, zaradi česar je na kraju nesreče umrl 20-letni delavec. Njuna opustitvena ravnanja imajo vse zakonske znake kaznivega dejanja ogrožanja varnosti,” so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Kriminalisti so ovadili tudi pravno osebo na podlagi zakona o odgovornosti pravnih oseb za kazniva dejanja. Po neuradnih navedbah gre za družbo Elektro Maribor, kjer naj bi bila tudi zaposlena oba kazensko ovadena delavca.

V Elektru Maribor o vloženih ovadbah niso obveščeni. “Izguba življenja mladega pogodbenega sodelavca v izjemno zahtevnih razmerah odpravljanja posledic hude elementarne nesreče je vse zaposlene močno prizadela. Družba Elektro Maribor je v času po tragični nesreči ves čas aktivno sodelovala s pristojnimi organi s ciljem, da se razjasnijo okoliščine nesreče,” so za STA danes povedali v družbi.

Nesreča se je zgodila 5. februarja v naselju Rep blizu Tinja pri odpravljanju posledic žledoloma, ki so nastale na elektroenergetskih postrojih na območju Slovenske Bistrice. 20-letni delavec z območja Ptuja, sicer zaposlen pri samostojnem podjetniku, je umrl zaradi zastoja srca ob udaru električne energije.

Vir: STA

Druge novice

Comment

  • ANDY

    8 maja, 2014

    TISTEGA, KI JIH JE TJA POSLAL DELAT ZVEČER V TEMI BI BORALI ZAPRET…

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.