15:01, pet, 26. Apr

Otvoritev čezmejne razstave rokodelskih izdelkov DUO Kunsthandwerk





Društvo za ohranitev kulturne dediščine in umetnosti iz Št. Janža pri Radljah, je v petek, 11.maja otrvoril čezmejno razstavo rokodelskih izdelkov DUO Kunsthandwerk, v Mladinskem kulturnem centru v Radljah. Čezmejni evropski projekt DUO Kunsthandwerk se je začel septembra 2010 in se bo do maja 2013 izvajal v Sloveniji, na škofjeloškem območju ter v regijah Koroška, Obsotelje in Kozjansko, v Avstriji pa na jugu zvezne dežele Koroška.

Zanimivo razstavo rokodelskih izdelkov so pripravili Podjetniški center Slovenj Gradec v sodelovanju s partnerji Projekta, društvo za ohranitev kulturne dediščine in umetnosti Št. Janž pri Radljah ter Javni zavod ŠKTM.

Hkrati je društvo na ogled postavilo razstavo o bogastvu izdelkov iz lesa, kot so pletarski izdelki, košare, koši, lesene nečke, krničke, kolovrati, itd. in bo na ogled vse do 30. maja 2012. V tem času, si boste lahko ogledali tudi zgodovino današnjega hostla v fotografijah vse od leta 1900 dalje.

Otvoritev razstave, ki sta jo otvorila ga. Hermina Ropoša g. Mirko Kogelnik, so popestrili kvartet saksofonov, učencev glasbene šole Radlje ob Dravi, pod mentorstvo Vojka Trnjaka in nastopajoče baletke iz glasbene šole Radlje ob Dravi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.