07:20, pet, 26. Apr

Odprtje novih oddelkov vrtca v Selnici ob Dravi





V Selnici ob Dravi so odprli dva nova oddelka vrtca, kar je velika pridobitev tako za vrtec kot kraj. Vrtčevska oddelka sta v šoli. Kljub veliki pridobitvi pa se zavedajo, da bodo morali zgraditi nov vrtec, saj stari poka po šivih zaradi prostorske stiske in starosti.

Nova oddelka vrtca sta v prostorih knjižnice, to so preselili v prvo nadstropje. Oba oddelka sta opremljena po vseh normativih in standardih. Županja Selnice ob Dravi Vlasta Krmelj je v svojem nagovoru povedala, da so na občini zelo veseli nove pridobitve, saj prihod novih otrok v vrtec pomeni, da je šola mlada in živahna in da bo mladostna ostala še naprej v prihodnjih letih. Izpostavila je: “V finančnih pogledih je bilo izredno težko, a smo rekli, za mlade je vredno stisniti in vložiti finančna sredstva, tako da otroci ostanejo v našem kraju.” Povedala je tudi, da s tem ne bodo pokrili vseh potreb v naslednjih letih, da je nov vrtec res nujen zaradi starosti obstoječega. zdaj imajo namreč osem oddelkov, nekaj jih je v starem vrtcu, nekaj pa v šoli. Več v njeni izjavi:

Pomočnica ravnateljice za vrtec Ladislava Miloševič pa je poudarila, da se vsi veselijo sedanjega povečanja števila oddelkov za vrtec, novih otrok in novih sodelavcev. Zdaj je torej otrok več za dva oddelka, “toliko bi jih morali odkloniti, če ne bi občina pohitela, prihitela staršem na poti.” Zdaj so zadovoljni, upajo pa, da bodo kmalu dobili nov vrtec, saj je Selncioa ob Dravi zanimiva za mlade družine. Več v njeni izjavi:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.