16:55, pet, 26. Apr

Občina Duplek: Podpis izvajalske pogodbe za razširitev obstoječega javnega kanalizacijskega omrežja





Na Občini Duplek je potekal podpis pogodbe z izvajalcem gradbenih del za razširitev obstoječega javnega kanalizacijskega omrežja v sklopu projekta »ODVAJANJE IN ČIŠČENJE ODPADNE VODE V POREČJU DRAVE – OBČINA DUPLEK«.

Izvajalsko pogodbo, v vrednosti 1.898.109,27 evrov brez DDV, sta podpisala župan Občine Duplek Mitja Horvat in direktor izvajalskega podjetja DRAVA vodnogospodarsko podjetje Ptuj, Borut Roškar, v skupnem nastopu s parnterjema Pomgrad d.d. in KOMUNALA SLOVENSKE GORICE d.o.o.

Cilj projekta je zagotovitev 99,84 % priključenosti prebivalcev na javno kanalizacijo v aglomeraciji Zgornji Duplek, ki se zaključili z obstoječo čistilno napravo v Dogošah (MO Maribor).

Investicija bo obsegala izgradnjo kanalizacijskih vodov v skupni dolžini 8.809 m, 8 črpališč ter zamenjavo 1.890 m vodovodnih cevovodov na trasi kanalizacije.
Ureditev dograditve kanalizacije je razdeljena in obdelana po posameznih projektih:
– Zg. Duplek, Sp. Duplek, Dvorjane in Johe, III. faza (Zapolutke, Kamenščak),
– Zabrege,
– Južno od ceste R3-710 (Južno od R3),
– Žitečka vas (Žitečka vas 1),
– Dograditev kanalizacije v Žitečki vasi, 2. faza (Žitečka vas 2),
– Žitečka vas 3. in 4. faza (Žitečka vas 3 in 4).

Investicijska vrednost projekta brez DDV znaša cca 2 mio evrov, od tega je predvidenih sofinanciranih sredstev iz Kohezijskega sklada (85%) in iz Proračuna Republike Slovenije (15%) upravičenih stroškov.

Predviden začetek gradbenih del je odvisen od prejete sofinancerske odločbe Vlade Republike Slovenije za razvoj in kohezijsko politiko. Projekt se bo izvajal v letih 2020 in 2021.

Operacijo sofinancirata Evropska unija iz Kohezijskega sklada in Republika Slovenija. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: »Boljše stanje okolja in biotske raznovrstnosti«, prednostne naložbe »Vlaganje v vodni sektor za izpolnitev zahtev pravnega reda Unije na področju okolja ter za zadovoljitev potreb po naložbah, ki jih opredelijo države članice in ki presegajo te zahteve«.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.