11:05, pet, 26. Apr

Nova smučarska šola Ilke Štuhec





Ilka Štuhec, priznana slovenska smučarka, bo v prihodnji sezoni združila moči svoje ekipe s Smučarskim klubom ASK Branik. Pod okriljem kluba in z Ilkino ekipo namreč pripravljajo novo smučarsko šolo Ilke Štuhec, ki bo na njenem domačem bregu – Pohorju.

Ilka Štuhec pripravlja s smučarskim klubom ASK Branik novo smučarsko šolo

Ilka Štuhec, dvakratna zaporedna svetovna prvakinja v smuku, je članica smučarskega kluba ASK Branik že od prvih korakov oziroma zavojev po smučišču. Klub je ob predstavitvi načrtov za sezono 2019/2020 predstavil izjemno novost, povezano prav z eno naših najboljših smučark.

V naslednji sezoni bodo namreč po okriljem tega smučarskega kluba pripravili prvo smučarsko šolo Ilke Štuhec na domačem Pohorju. Z namenom, da bodo otrokom lahko ponudili najboljšo šolo na Pohorju. Štuhčeva je ob tem zapisala na svoji spletni strani: „Pohorje je moj hrib. Domači hrib, na katerem sem odrasla, naredila prve smučarske zavoje in vzljubila šport, ki ga imam še danes najraje. Zato je bila odločitev za ustanovitev smučarske šole v okviru delovanja ASK Branik enostavna.“ Dodala je še: „Gre za klub z zelo dolgo tradicijo v Mariboru, iz katerega izhajajo številni vrhunski športniki v svetovnem merilu.“

Sodelovanja pa se veselijo tudi v klubu, saj upajo, da bodo s potencialom ekipe in sodelovanjem postavili na smučarski prestol tudi klub, katerega predhodnik je dolgo časa veljal za enega najboljših.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.