16:50, pet, 26. Apr

NKBM v prvem trimesečju pozitivna





Nadzorni svet NKBM se je na petkovi seji seznanil s prvo informacijo o poslovanju banke v prvem trimesečju letos ter letnim poročilom banke in skupine za lansko leto. Banka bo prve rezultate objavila v sredo, za zdaj pa so pojasnili, da so ti pozitivni in sledijo napovedim o predvidenem letošnjem čistem dobičku v višini 8,4 milijona evrov.

nova kbm

Kot so po petkovi seji danes sporočili iz druge največje državne banke, po izpeljani dokapitalizaciji decembra lani krepijo svojo vlogo pri razdolževanju in ponovni rasti slovenskega gospodarstva. Trenutno banka aktivno spremlja poslovanje ter sodeluje v bančnih konzorcijih in projektih za zagotavljanje kratkoročnega in dolgoročnega prestrukturiranja 45 gospodarskih družb.

Na petkovi seji so nadzorniki med drugimi aktualnimi temami obravnavali tudi strategijo banke pri prestrukturiranju podjetij ter se podrobneje seznanili s temi postopki v 15 družbah. Nadzorniki so ocenili, da aktivnosti banke na tem področju potekajo dobro in v smeri, da se družbam v čim večji meri zagotovi odplačilna sposobnost in prihodnje poslovanje.

“V banki želimo prispevati k sanaciji in razvoju gospodarstva, saj je to naše poslanstvo. Mnoge banke upnice aktivno sodelujemo pri programih prestrukturiranja številnih podjetij, v katerih smo prepoznali zdravo jedro in perspektivnost poslovanja, je pojasnil predsednik uprave NKBM Aleš Hauc.

Predsednik nadzornega sveta banke Peter Kukovica je ob tem dodal, da je naloga in odgovornost banke, da je pri poslovanju s pravnimi osebami aktivna, hkrati pa tudi bolj preudarna. “Kot kažejo izkušnje, se je v času konjunkture v Sloveniji velikokrat spodbujala umetna rast tako bank kot tudi podjetij,” je opozoril Kukovica.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.