09:06, pet, 26. Apr

Najboljši študent je Božidar Aničić





Univerza v Mariboru je v sodelovanju z družbo Elektro Maribor že drugo leto zapored izvedla razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Na razpis se je prijavilo 13 odličnih študentov, iz 7-ih fakultet. Njihove vloge je pregledala strokovna komisija, ki je na podlagi meril za ocenjevanje vlog izbrala najboljšega študenta Univerze v Mariboru.

Zajeta slika

Na današnji slavnostni prireditvi, kjer so se zbrali prof. dr. Danijel Rebolj, rektor Univerze v Mariboru, mag. Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor, Rok Hržič, prorektor za študentska vprašanja Univerze v Mariboru, in seveda odlični študentje, so razglasili ime najboljšega študenta.

Strokovna komisija, ki ji je predsedovala prof. dr. Mihaela Koletnik, prorektorica za študijsko dejavnost UM, je odločila, da je najboljši študent Univerze v Mariboru:

Božidar Aničić, študent 1. letnika magistrskega študijskega programa Kemijska tehnika, Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo. Pohvali se lahko s povprečno oceno študija, ki znaša natančno 10,00. Je tutor, prodekan za študentska vprašanja in z veliko mero ustvarjalnosti prispeva k razvoju in soupravljanju svoje fakultete. V okviru Laboratorija za termoenergetiko od leta 2011 aktivno sodeluje na znanstveno raziskovalnih projektih, kar dokazuje kot avtor in soavtor znanstvenih prispevkov na mednarodnih konferencah. Dijake Druge gimnazije Maribor pripravlja na kemijske olimpijade, je prejemnik bronaste dekanove nagrade za diplomsko delo z naslovom »Proizvodnja metanola in bencina iz ogljikovega dioksida«, danes pa je v svojo zbirko lahko dodal tudi nagrado za najboljšega študenta Univerze v Mariboru za leto 2013/2014.

Priznanje sta prejeli tudi študentki, ki sta zasedli drugo in tretje mesto.
Drugo mesto pripada Urški Gabor, študentki 2. letnika magistrskega programa Kemija na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru. Uspešen študij je vseskozi dopolnjevala z aktivnostmi v Študentskem svetu in kot tutorka študentka. Študentka, ki je bila več let zapored s povprečno oceno 9,72 uvrščena med najboljših 5% študentov svoje generacije, je leta 2013 prejela tudi dekanovo nagrado za raziskovalno nalogo. Tudi sicer kaže interes za znanstveno-raziskovalno delo in sodeluje na strokovnih kongresih s področja genetike.

Tretje mesto je dosegla Tjaša Duh, študentka drugega letnika magistrskega študijskega programa Ekonomske in poslovne vede na Ekonomski-poslovni fakulteti, ki komisije ni prepričala samo z odličnimi študijskimi rezultati, za katere je med drugim leta 2013 prejela rektorjevo nagrado za najboljšo študentko Ekonomsko-poslovne fakultete v svoji generaciji, ampak tudi z obštudijsko dejavnostjo. Tjaša je namreč svoj prosti čas namenila strokovnemu izobraževanju drugih, in sicer je predavala na temo vzpostavitve spletne trgovine in spletnega oglaševanja na primeru Zoo Market Rex, ravno tako je kot Microsoftova strokovnjakinja izvedla predavanje o poslovnih storitvah računalništva v oblaku – Office 365, ter izvedla dve delavnici v okviru programa MSP za Office 365.

Božidar Aničić, najboljši študent Univerze v Mariboru, je prejel denarno nagrado v višini 650 €, ki jo podarja Elektro Maribor. Nagrade sta podelila mag. Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor, in prof. dr. Danijel Rebolj, rektor Univerze v Mariboru. Veselilo ju je, da skupaj nadaljujejo izbor za najboljšega študenta in s tem vsako leto nagradijo perspektivne študente.

Prof. dr. Danijel Rebolj, rektor Univerze v Mariboru, je ob tem slovesnem trenutku dejal: »Načrtovali smo sodelovanje med Elektrom Maribor in Univerzo v Mariboru, saj so takšne povezave pomembne, dajejo smisel samemu delovanju in tudi študentom. Želimo si izpostaviti programsko usmerjen študij, pri katerem ne le študiramo, ampak tudi preizkušamo ideje, miselno in v projektih. Študij mora dajati smisel. Pri tem del motivacije predstavlja radovednost, ki je prisotna že v otroštvu. Spomnimo se, kako zelo smo bili radovedni kot otroci. Kam se to skrije z leti? Še vedno je tam, vendar skrita. Tisti, ki ste uspešni študentje, ste ohranili to radovednost. Vesel sem tega sodelovanja in današnje, lahko bi rekli tradicionalne, druge podelitve naziva najboljšemu študentu Univerze v Mariboru. Verjamem, da se bo to nadaljevalo in bo predstavljalo študentom motiv za učenje.«

»Širjenje energetske odličnosti je poslanstvo, h kateremu se je zavezal Elektro Maribor. Odličnosti v znanju in tudi v poslovanju sta gonilni sili celotne družbe. Da bi bila uspešna na nacionalni ravni, se morajo prizadevanja za poslovno odličnost začeti že v procesu izobraževanja. Veseli smo, da to prepoznava Univerza v Mariboru in da smo partnerji v tem vsekakor pomembnem projektu. Verjamemo, da tudi z nagrajevanjem študijske odličnosti prispevamo k motivaciji za nadaljevanje in vztrajanje na poti odličnosti. Nagrajencem iskreno čestitamo. Vsem študentkam in študentom, ki so se odzvali na razpis, izrekamo zahvalo za sodelovanje v projektu, predvsem pa za odločenost, pogum in dosežene študijske rezultate ter za ambicijo, da vztrajno in pogumno gradijo svoje znanje ter vlagajo energijo v iskanje novih dognanj in širjenje svojih obzorij,« je povedal mag. Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor.

Po slavnostni razglasitvi je ostal čas za druženje in izmenjavo študijskih izkušenj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.