04:34, pet, 26. Apr

Na Ptuju kmalu 17. Festival Art Stays





Med 5. in 12. julijem bo Ptuj prizorišče Festivala sodobne umetnosti – Art Stays, ki na Ptuj že od leta 2003 prinaša produkcijo domačih in tujih umetnikov. Zvrstijo se imena najperspektivnejših mladih umetnikov, do velikih imen sodobne umetnosti, kot so Ai Weiwei, Yoko Ono, Monira Al Qadiri, Gilbert & George, Jake & Dinos Chapman. Letos se bo zvrstilo sveč kot 30 dogodkov, od tega več kot 14 razstav na 10 lokacijah po mestu Ptuj.

Festival Art Stays spada med najpomembnejše predstavitve sodobne, predvsem pa likovne umetnosti v Sloveniji in v tem delu Evrope. Postal je tudi referenčni dogodek za številne mednarodne galerije, muzeje, fundacije in seveda umetnike. Teh bo letos na Ptuju več kot 80.

FOTO: Art Stays
FOTO: Art Stays

Po besedah organizatorja Jerneja Forbicija, nas tudi letos čakajo presežki iz širokega spektra umetniških izrazov. Od kiparstva, fotografije, slikarstva, instalacij, do videa, filma, performansov in glasbe.

FOTO: Art Stays
FOTO: Art Stays

17. izvedba festivala bo tokrat potekala pod naslovom “Future – vizija sveta” in bo predstavila mednarodni izbor umetnikov, ki svoja raziskovanja posvečajo prihodnosti in z njimi odgovarjajo na vprašanje: “Kaj nas čaka?”. Dogajanje bo razporejeno na različnih prizoriščih po Ptuju, od Dominikanskega samostana, do Mestnega in Slovenskega trga, vključene pa bodo tudi galerija, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj in Mestni kino.

Podroben program najdete TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.