17:13, pet, 26. Apr

Na Ptuju izobražujejo podjetnike





V Območni obrtno-podjetniški zbornici (OOZ) Ptuj so v sodelovanju z Alpen Investom pripravili izobraževanje za podjetnike in obrtnike, pod skupnim naslovom A B C poslovnih financ. Finančni strokovnjak Izidor Jerman je poudaril pomembnost investicij, zagonskega kapitala ter opozoril na morebitne pasti posameznih faz razvoja in širitve podjetja.
ptuj obrtna zbornica
Obrtnike in podjetnike s Ptuja in okolice so povabili na srečanje v OOZ, kjer je finančni strokovnjak odgovoril na vprašanja in dileme zagona ter razvijanja podjetniških idej. Izidor Jerman, direktor naložb v Alpen Investu, je pojasnil kako lahko podjetniki pridobijo nova finančna sredstva, poudaril, da bančni krediti zdaleč niso edina, v nekaterih primerih tudi ne najbolj ugodna možnost. Razložil je tudi kako pripraviti poslovni načrt in zagotoviti financiranje začrtanega projekta ter na primeru podjetja Canper v praksi prikazal težave, s katerimi se lahko v vsakodnevnem finančnem poslovanju ali investicijah soočajo podjetniki in obrtniki. Slednji so tako dobili nabor možnih rešitev.
ptuj obrtna zbornica 2
Boris Repič, sekretar OOZ Ptuj, je bil z gostujočim predavanjem zadovoljen. Poudaril je, da je izobraževanje podjetnikov v regiji njihovo “poslanstvo, zato redno pripravljamo takšna ali podobna srečanja in jih bomo tudi v prihodnje“. Tokratnega se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Ptuj, Gorazd Orešek, ki je predavanje spremljal z dveh stališč: na eni strani kot podjetnik, na drugi kot predstavnik Mestne občine. V tem smislu je med drugim poudaril, da je vsak tovrsten dogodek gotovo koristen in pomemben za razvoj ter spodbujanje podjetništva v mestu in okolici.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.