00:00, sob, 27. Apr

Na ptujskem ta vikend poostren nadzor





Policisti v pustnem času opozarjajo voznike, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask. Vse, ki se bodo kot vozniki odpravili na različna praznovanja in pustne zabave, policisti pozivajo, naj vozijo trezni. Na Ptuju bodo izvedli poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na preverjanju psihofizičnega stanja voznikov.

Na Policijski upravi Maribor ugotavljajo, da problematika alkohola v cestnem prometu v času pustovanj in prireditev povezanih s pustovanji zelo izstopa, tako po številu ugotovljenih kršitev, kot tudi po ugotovljenih visokih koncentracijah alkohola pri voznikih. Pri tem še posebej izstopa ptujsko območje. Zato bodo na območju Ptuja od petka zvečer do sobote zjutraj izvedli poostren nadzor cestnega prometa.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična

Policija je sicer za čas pustovanja pripravila več nasvetov. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševal njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Sem sodijo tudi maske, lasulje, kostumi in podobno. Za neupoštevanje te določbe je predpisana globa 120 evrov.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.