Mariborčanka Nika Tomšič dobila slalom v Ezrurumu

Tretji dan olimpijskega festivala evropske mladine v Erzurumu je alpska smučarka Nika Tomšič osvojila zlato kolajno v slalomu. Slovenija je zdaj na turškem prizorišču že pri šestih kolajnah, od tega treh zlatih.

Tretji dan tekmovanja mladih športnikov je v Erzurumu postregel s kar devetimi končnimi odločitvami, Slovenija pa je po zaslugi Mariborčanke Nike Tomšič prišla do tretjega zlata. Tomšičeva se je na najvišji stopnički v slovenski ekipi pridružila smučarski tekačici Anji Mandeljc in smučarskemu skakalcu Timiju Zajcu.

Slovenci favoriti že pred začetkom

Slovenski alpski smučarji so za favorite veljali že pred tekmovanjem, vseeno pa prva dva dneva niso blesteli, poleg uvrstitev tik pod zmagovalni oder, so fantje v torkovem veleslalomu vknjižili kar tri odstope. A danes se je krivulja uspehov le obrnila navzgor, potem ko je slalomistka Tomšičeva po prvi vožnji zasedala četrto mesto, je nato v drugi izkoristila dobro pripravljeno progo in se zavihtela na vrh.

Prva vožnja je bila malo slabša, v drugo sem napadala, tako da super. Pričakovala sem sicer, da bo več kolajn v smučanju, ampak sem zelo zadovoljna s to zmago. Drugi del proge je bil bolj zaprt, razdalje med količki daljše, a je bila podlaga ledena, kar mi je ustrezalo. Proga je zdržala za vse tekmovalke enako,” je dejala Tomšičeva, ki se v svojem športu zgleduje po Ilki Štuhec in Ani Drev.

Nika Tomšič; VIR: Facebook Nika Tomšič

Nika Tomšič; VIR: Facebook Nika Tomšič

Živa Otoničar je bila po veleslalomskem četrtem mestu četrta tudi v slalomu, Mišel Marovt je bila deseta, Anja Žibert pa 21. Ta četrtek slalom čaka fante, v petek pa sledi še mešana ekipna tekma.

Najbližje kolajni Cisar

Danes je nastopalo še nekaj slovenskih predstavnikov, še najbližje kolajni je bil biatlonec Alex Cisar, ki je na 10 km zasledovalno zasedel peto mesto in s tem glede na sprint pridobil 13 mest. Zmagal je Francoz Thomas Briffaz. Blaž Debeljak je bil 20., Žiga Igličar 30. Pri dekletih je na 7,5 km zasledovalno zmagala Rusinja Ana Grigoreva, Nika Vindišar je bila 14., Tais Vozelj pa 16.

Umetnostna drsalka Lara Guček je osvojila 15. mesto, zmagala je Rusinja Alina Zagitova. Na ledu so bili danes tudi hitrostni drsalci na kratki progi, kjer je v disciplini na 1500 metrov najdlje prišel Bor Luka Urleb, ki je izpadel v polfinalu, Ina Les in Lovro Zgožnik sta se poslovila v predtekmovanju.

V deskanju na snegu je bil na sporedu kros, kjer pa Slovenija ni imela predstavnice ali predstavnika. Četrtek je v Erzurumu predzadnji tekmovalni dan, na sporedu bo sedem končnih odločitev, poleg fantovskega slaloma sledita še sprinterski preizkušnji v smučarskem teku, ekipna tekma smučarjev skakalcev, mešana tekma v deskarskem krosu ter tekma hitrostnih drsalcev in drsalk na 500 m.

VIR: STA

Galerija

Oddaj komentar

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV