23:40, pet, 26. Apr

Mariborčane na Norveškem čaka zahtevna naloga





Nogometaši Maribora so danes odpotovali na Norveško, kjer jih v torek čaka izjemno zahtevna naloga v kvalifikacijah za ligo prvakov. Potem ko so prvo tekmo 3. kroga proti Rosenborgu doma v Ljudskem vrtu izgubili z 1:3, so se danes na sever Evrope odpravili s slabšim izhodiščem, a ne brez upanja, so zapisali na klubski spletni strani.

Na seznamu potnikov za povratno tekmo LP je 22 nogometašev, zaradi poškodb manjkata Žan Kolmanič in Luka Uskoković, na seznamu poškodovanih je tudi še Aleks Pihler.

Darko Milanič, trener NK Maribor
Darko Milanič, trener NK Maribor


Trener Darko Milanič je danes pred odhodom na Norveško potrdil, da je ponudil odstop, a ga športni direktor Zlatko Zahović ni sprejel.

“Zaradi tega, ker včasih človek reagira tudi čustveno. Ko se ta posel opravlja na način, kot ga delam jaz,” je povedal, zakaj je takoj po tekmi s Taborom odstopil, in dodal, da ni nič nenavadnega, če na regeneracijskem treningu ni prvega trenerja ekipe.

“Že od včeraj je zadeva rešena in misli so pri nalogah, ki jih imamo,” je še dejal Milanič glede odstopa.

Prvič letos gre na evropsko gostovanje napadalec Luka Zahović, ki se uspešno vrača po poškodbi, nazaj v ekipi sta Martin Milec in Andrej Kotnik, ki sta izpustila sobotno prvenstveno tekmo, Aleks Pihler pa še ne. Zaradi poškodb manjkata Žan Kolmanič in Luka Uskoković, Amir Dervišević, Gregor Bajde, Felipe dos Santos ter Luka Koblar pa so ostali doma.

Milanič je pred odhodom še dejal, da si želijo Mariborčani zmagati na torkovi tekmi in priznal, da bodo za to potrebovali tudi veliko sreče, ker gre po njegovem za zelo težko tekmo. Na prvi tekmi so imeli vijoličasti po Milaničevih besedah popoln nadzor, izgubili pa so ga “zaradi enega trenutka”. “Naj se obrne v to smer tudi na Norveškem. To pomeni, da zabijemo iz prve priložnosti,” je še povedal Milanič ter dodal: “Naša naloga je najti pot v zgoščeni obrambi Rosenborga.”

Zvezni igralec Blaž Vrhovec je dodal, da igralci zares verjamejo v možnost preobrata in napredovanja v četrti, zadnji krog kvalifikacij za najelitnejše klubsko evropsko tekmovanje. “Mislim, da obstaja priložnost. Prvi gol moramo zabiti čim prej,” je Vrhovec po poročanju osrednjega štajerskega dnevnika povedal danes dopoldne in dodal, da igralci sploh niso izvedeli za Milaničev odstop, saj je trener z njimi govoril le o nogometnih zadevah.

Blaž Vrhovec, vezni igralec NK Maribor
Blaž Vrhovec, vezni igralec NK Maribor

Trening vijoličastih na stadionu Lerkendal bo danes ob 19. uri. V torek prav tako ob 19. uri pa Mariborčane čaka povratna tekma kvalifikacij za LP, ki jo bodo sodili Nizozemci na čelu z glavnim sodnikom Nizozemcem Serdarjem Gözübüyükom.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.