10:04, pet, 26. Apr

Krvodajalska akcija KO RK Ožbalt in Kapla





V Sloveniji je darovanje krvi prostovoljno, anonimno in brezplačno že od leta 1953. Krvodajalstvo je humano dejanje, s katerim zdrav človek daruje del sebe, da bi pomagal drugemu. Krvodajalci z dajanjem krvi zagotavljajo in omogočajo nemoteno delovanje zdravstva.

Zato je potrebno poudariti pomen krvodajalstva v družbi in dati zahvalo vsem krvodajalcem in organizatorjem krvodajalstva za njihovo solidarnost in nesebičnost pri zagotavljanju zadostne količine življenjsko pomembne tekočine.
Tudi v Ožbaltu in na Kapli ima krvodajalstvo dolgo tradicijo.

V ponedeljek, 30. decembra, so se na pobudo Območnega združenja Rdečega križa Radlje z avtobusom odpeljali v UKC Maribor, kjer so darovali kri. Pridružili so se jim tudi krajani Brezna. Žal je v zadnjih letih opaziti upad krvodajalcev, zato je vodja združenja, Katja Črešnik Rac, posebej pohvalila člane Športnega društva Ožbalt ob Dravi. Ti so se organizirano odzvali in pripomogli k številčnejši udeležbi.

Ta dogodek za udeležence poleg humanosti pomeni tudi veselo druženje, še posebej, ko se oglasi harmonika. Ob povratku v Ožbalt so si ob slovesu iztekajočega se leta izrekli lepe želje in obljubili, da v prihodnjem letu druženje ponovijo.

Avtor članka: Aleksander Golob
Avtor fotografije: Katja Črešnik Rac

unnamed (1)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.