21:22, pet, 26. Apr

Stanovanjska kooperativa: možna rešitev stanovanjskega problema mladih v Mariboru





Včeraj so na Glavnem trgu v Mariboru, v okviru Evropske prestolnice mladih otvorili razstavo Stanovanjske kooperative. Projekt Stanovanjska kooperativa je možna rešitev stanovanjskega problema mladih v Mariboru, ki je v Evropi in drugje po svetu že uveljavljena in priznana metoda, v Sloveniji pa še ni zaživela.

V Mestnem mladinskem svetu Maribor pravijo, da je njihov namen preveriti, kakšno je dojemanje mladih in ostalih generacij ter tudi občinske politike oziroma lokalne skupnosti, saj je njihova volja ključna, za ustanavljanje stanovanjskih kooperativ v Mariboru, preko izvedenega strukturiranega dialoga v Mestni občini Maribor. Po besedah vodje projekta Barbare Bedenik, bodo s tem pripomogli k cilju najti dolgoročno rešitev na področju stanovanjske problematike mladih, posledično pa bi prispevali k vzpostavljanju trajnega sistema strukturiranega dialoga na ravni Mestne občine Maribor.

S strukturiranim dialogom bodo poiskali možne rešitve stanovanjske problematike mladih in jih zapisali v brošuri, ki bo podala predloge izvajalcem ter približala temo Mariborski javnosti.

S primeri dobrih praks iz tujine je dialog dobil mednarodno razsežnost. Zavod Tovarna, najdejavnejši na področju tematike v Sloveniji je namreč že navezal stik s Švicarsko kooperativo Codha, po kateri se pri svojem delu zgledujejo.

Razstava bo na ogled vsak dan do 30. 11. 2013 med 10.00 in 16.00 uro.

kooperative mb (2)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.