04:29, pet, 26. Apr

Koga je zmotila ulična razsvetljava na Muti?





Potem ko smo poročali o vandalizmu v Selnici ob Dravi, so se nepridipravi znesli nad obcestnimi svetilkami in ogledali na Sp. Muti in cesti proti pokoplišču.

Vir: Facebook stran Mirko Vošner
Vir: Facebook stran Mirko Vošner

Kot nam je po telefonu povedal župan občine Muta Mirko Vošner, so ga v nedeljo zjutraj občani obvestili, da so na “cesti na Spodnji Muti bili poškodobavni kandelabri oz. ulične svetilke in ogledalo. To zadevo sem si ogledal in dogodek prijavil na na Policijski postaji Radlje ob Dravi,” je povedal Vošner. Ob tem je dodal, da upa, da najdejo storilce. “Je pa skrb zbujajoče še, da smo včeraj dobili eno podobno prijavo na cesti proti skupnemu pokopališču Muta – Vuzenica, ravno tako poškodovan kandelaber, za ulično osvetlitev in gre verjetno za objestneže, ki so s svojim nedopustnim ravnanjem povzročili Občini Muta kar veliko materialno škodo,” je povedal. Stroški povzročene škode bodo po njegovem med 1.000,00 in 2.000,00 evri. “Nimamo toliko denarja za takšne sanacije, ker še kako potrebujemo marsikatere komunalne ureditve, socialne pomoči. Mnogo rajši bi ta denar namenili za druge, pomembne potrebe v kraju, od socialnih pomoči, urejanju parkovnih površin, nabavi še kakšnih igral za otroke, nakup šolskih potrebščin, da o kruhu, ki ga morda nekdo med nami nima ravno na pretek, niti ne govorim. Tukaj pa imamo objestneže in zato tudi zelo ostro protestiram proti temu in pozivam občane, da so pozorni, da spremljajo te situacije in kakršne koli odklone pravočasno obvestijo, da poiščemo storilce,” pravi Vošner.

SPOMNIMO: V minulem tednu so na Jabolčni poti v Selnici ob Dravi, ki je leta 2013 nastala v okviru projekta Sadjarska učna pot, vandali uničili klopi na Jabolčni poti v Selnici ob Dravi. Občani in županja Vlasta Krmelj so nad dogajanjem ogorčeni, prav tako tudi župan Mute.

Na naše vprašanje Kakšno sporočilo dojema glede na to, da gre za uničenje lastnine, ki je posredno last občanov in občank, pa je odgovoril: “Mislim, da gre tudi iskati vzrok malo širše, tudi v nekih družbenih razmerah. Verjetno prihaja do frustracij za katere mi vzrokov ne poznamo. Morda so frustracije in tegobe posameznikov opravičljive, vendar se nekdo ne more izživljati in povzročati škode na javnem, tistem kar imamo. To je nedopustno! Jaz vedno pravim, če kdo potrebuje pomoč, so tudi pri nas na Občini odprta vrata in če so težave bomo poskušali tudi z državnimi službami kot so Centri za socialno pomoč, razne dobrodelna društva in organizacije pomagati. vendar tukaj mislim, da je predvsem na nas starših nalog, da primerno vplivamo in vzgajamo otroke, tudi mladostnike. Mislim, da gre iskati vzrok predvsem v tej populaciji.”

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.