22:09, pet, 26. Apr

“Koalicija za Maribor”





Na novo ustanovljeno svetniško skupino »Koalicija za Maribor« se je povezalo devet mestnih svetnikov, saj je po besedah Andreja Verliča bilo preveč nesodelovanja, deljenja in izključevanja. Tako naj bi nastopil čas za novo sodelovanje, predvsem za sodelovanje v prid mesta Maribor. Predvsem si želijo končati obdobje delitev ter se začeti povezovati in iskati skupne točke. V “Koaliciji za Maribor” so se združili bivša podžupana in nekdaj vodilni člani LDS. S koalicijo pa so tako postali največja skupina v mestnem svetu.

Stanje v državi kakor tudi v Mestni občini Maribor je katastrofalno. Prav zato so v na novo nastali svetniški skupini prepričani, da lahko s svojim doprinosom občini in mestu marsikaj prispevajo. Predvsem pa si želijo več zaupanja in medsebojnega sodelovanja. Na današji novinarski konferenci je nekdanji podžupan in edini predstavnik Ekipe za Maribor v mestnem svetu Andrej Verlič, dejal: “”Smo mnenja, da je bilo v preteklosti vse preveč ločevanja, izključevanja, diskreditiranja, oviranja. Mnenja smo, da je čas za nasprotno, torej povezovanje, sodelovanje, iskanje skupnih točk.”

V “Koaliciji za Maribor” so se mu pridružili trije mestni svetniki SLS Danilo Burnač, Boštjan Viher in Aleksandar Jovanović, ki so po odstopu župana Franca Kanglerja decembra lani izstopili iz Županove liste. Prav tako pa so h koaliciji pristopili še Donald Keranović iz SMS-Zeleni, Milan Eržen iz Neodvisne liste gasilcev Maribor, mestni svetnik LDS Jože Protner ter nekdanji članici LDS Marjana Kreitner in Nataša Matijevič, ki sedaj nastopata kot samostojni svetnici.

Poudarili so, da ostajajo člani dosedanjih političnih strank, v “Koalicijo za Maribor,” ki zaenkrat ostaja neformalne narave, pa so se združili, da bi lažje “sooblikovali odločitve v mestu” in “podpirali projekte, ki so v interesu Maribora”. Z devetimi člani so največja svetniška skupina v mestnem svetu. K temu pa Verlič dodaja: “Želimo pridobiti težo, da bodo naši glasovi bolj slišani”. Tako naj bi skupno nastopili pri sestavljanju občinskega proračuna za prihodnje leto in določanju razvojnih prioritet v mestu. Kreitnerjeva pa dodaja, da si želijo sooblikovati tudi odlok o reorganizaciji mestne uprave in sodelovati pri določanju prioritet na področju investicij, socialne politike in politike zaposlovanja. “Predvsem pa želimo povrniti ugled mestnemu svetu.”

K sodelovanju so se zavezali do zaključka mandata tega mestnega sveta, torej leto dni, o skupnem nastopu na prihodnjih volitvah pa, kot pravijo, še ne razmišljajo.

svetniki 5

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.